1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 22 °C

HAFTAYI SİYASETLE KAPATALIM

Teslime Tosun

 

Bu haftanın son yazısını da siyasetle kapatalım. Biliyorsunuz sadece Antalya değil, tüm ülke genelinde siyasetin en heyecanlı zamanlarını yaşıyor.

 

Tüm partiler en geç Ocak 2024’de kadar adaylarını açıklayacaklar.

Adayların yanı sıra meclis üyeleri adayları ve muhtarlık adayları da son şeklini almış olacak.

 

Antalya’da en tartışılan ve merak edilen CHP ve Ak Parti adayları.

Daha öncede yazdım Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen gidecek diye düşünenler, maşallahı var, Konyaaltı CHP’de aday patlaması yaşandı.

Ama Ak Parti’den hiç kimseyi göremedim “Konyaaltı’na ben adayım” diyen.

CHP’nin kalesi olduğunu bilen Ak Parti’den hiç kimse burada aday olmak istemiyor galiba? Veya çalışıp, çalışıp, tonla para harcayıp bir şey kazanamayacağını düşünen Ak Partili siyasetçiler “Amaaan, bana ne” modundalar galiba

Muratpaşa’da Ak Parti’nin iki adayı sahalarda. Özdemir Manavoğlu ve Nedim Tekerli son hızla çalışmalarına devam ediyorlar. Her ikisine de başarılar diliyorum.

Muratpaşa CHP’nin kalesi ama orada ayrıca bir de Ümit Uysal’ın iç surları yüksek kalesi olarak gören CHP’liler de buraya cesaret edip adaylıklarını açıklayamadılar.

Ama iş insanı Sibel Gezen adaylığını Muratpaşa’dan açıkladıktan sonra, ondan cesaret alanlar Gezen’in peşine takıldılar.

Hep diyorum ‘cesaret aslında en çok kadınlara yakışıyor.’

Siz demeden ben peşin peşin söyleyeyim, hem Has Yörükler olarak İl Hatunumuz olması hasebiyle hem kadın olması hasebiyle Sibel Gezen’i sonuna kadar destekliyorum, destekliyoruz.

Antalya’da bir kadın belediye başkanı olacaksa, o da Sibel Gezen olmalıdır. Zira benim gözlemlediğim kadarıyla bu güne kadar hep hakkı yenilmiş, mağdur edilmiş.

Ha Sibel Gezen’le ilgili rakip ve rakibeleri CHP tabanına “Ama daha önce denemişti” diye laf salıyorlar. Bu sesleri de duymuyor değilim.

Ben size tarihe bir bakmanızı tavsiye ediyorum. Siyasette defalarca deneyip, başaramayan ama sonunda zirveye çıkan isimlerden biraz ilham alınız lütfen.

Ama mesela İngiliz iş adamı Richard Branson, Virgin Galactic'i kurmadan önce 400 şirket kurmuş, ünlü aktör Sylvester Stallone, "Rocky" filminin senaryosunu ve kendisini satmaya çalışırken 1.500 kez reddedilmiş, İngiliz mucit ve Dyson şirketinin kurucusu James Dyson, istediği elektrik süpürgesini yapana kadar 5126 kez başarısız prototip yapmış.

Eğer onlar “Ama daha önce denedim” deseydi bu günlere gelemezlerdi.

Başarıncaya kadar devam. 

Kepez’de ise Ak Parti’de aday bolluğu varken, CHP’de ise biraz tedbirli geriden geliyorlar. Orada Önder Kurnaz’ın bariz bir üstünlüğü dikkat çekiyor.

Döşemealtı’nı hiç sormayın.

Ak Parti’nin bu dönemde seçimi alması muhtemelken, özellikle yerel halkın onay verdiği bir aday, adayının ortaya çıkmaması nedeniyle favori şimdilik mecburen CHP’li Menderes Dal gibi gözüküyor.

Neden mecburen diyorum onu da açıklayayım.

Yerel halk Turgay Genç ve Genç’in Döşemealtı’na musallat ettiği CHP’lilerden illallah demiş vaziyette.

Ak Partili birisine oy vermek istiyorlar ama orada da halkın benimseyeceği, kitleleri arkasında sürükleyecek bir aday adayı göremediği için her gelene “Hı, hı kesin kazanırsın” deyip tartışmaya bile girmiyorlar.

Baktılar Ak Partinin adayları kafasına yatmıyor, (Ki geçen sefer yaptıkları hataların yine aynısı yapıyorlar veya yapacaklar gibi) mecburen Menderes Dal’a oy verecekler gibi geliyor bana. 

 

Kafalar karışık, heyecan dorukta, aday adayları sünnetlik çocuklar gibi giyinip, süslenip sokaklara çıktılar.

Halk kimi beğeniyorsa onu seçsin. Tüm adaylara başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1843 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.