1
  • BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • Antalya 18 °C

HEKİMOĞLU BELEDİYEYE İHRACAT YAPTIRACAK

HEKİMOĞLU BELEDİYEYE İHRACAT YAPTIRACAK
HEKİMOĞLU BELEDİYEYE İHRACAT YAPTIRACAK

 

Döşemealtı Belediyesi ihracata hazırlanıyor 400 kadın iş sahibi olacak

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Mesut Hekimoğlu belediye bütçesine ek gelir sağlamak ve kadın istihdamını arttırmak için Döşemealtı’nda karanfil seraları kuracaklarını söyledi. Tarım Bakanlığı ve Avrupa Birliği destekli teşviklerle kurulacak seralarda belediyeyi ihracat yapan bir devlet kurumuna dönüştüreceklerinin altını çizdi.

ÜRETEN BELEDİYE HAYATA GEÇECEK

Antalya Döşemealtı Belediyesi’nin ağır bir borç batağı içerisinde olduğunu söyleyen Mesut Hekimoğlu, ilçede belediyenin temel görevlerini yapamaz hale geldiğini vurguladı. Döşemealtı Belediyesi’nin düzenli gelirlerinin bu borcu ödeyemez durumda olduğunun altını çizen Hekimoğlu, 1 Nisan’dan itibaren üreten belediye modeline geçeceklerini söyledi.

IPARD DESTEKLİ KARANFİL SERASI KURULACAK

Antalya’da başta Altınova olmak üzere birçok bölgede karanfil üretimi yapıldığını dile getiren Hekiomoğlu, Döşemealtı’nda da Katılım Öncesi Yardım Aracı Projesi (IPARD) kapsamında yüzde 65 hibeli karanfil seraları oluşturacaklarını söyledi. Hekimoğlu ilk etapta 100 dönüm alanda karanfil serası oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

300 KADINA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Döşemealtı’nda Tarım Bakanlığı ve AB destekleriyle oluşturulacak karanfil seralarında 300 kadına istihdam sağlayacaklarını dile getiren YRP Adayı Mesut Hekimoğlu, bölgede yetiştirilecek karanfilleri başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya ve civar ülkelere ihraç ederek belediye bütçesine ek gelir sağlayacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.