1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 25 °C

HOPA LAZ BÖREĞİ YEMEYE KOŞARAK GELDİLER

HOPA LAZ BÖREĞİ YEMEYE KOŞARAK GELDİLER
ATB düzenlediği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin destek verdiği YÖREX fuarı 9. kez kapılarını açtı. 72 ilin ve KKTC'den 500'ze yakın katılımcı ve 252 kurum, 135 oda ve borsa 19 kalkınma ajansının yöresel ürünleri 5 gün boyunca sergilenecek.

YÖREX YURT DIŞINA TAŞINACAK

 

Antalya Ticaret Borsasının (ATB) Başkanı Ali Çandır, açılışta yaptığı konuşmada "Sizin oraların nesi meşhur? sloganıyla başladıkları YÖREX fuarının kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri canlandırmak için bir araya geldiklerini söyledi. Coğrafi işaretli ürün oranımızın yüzde 60'ı YÖREX fuarından sonra gerçekleşti. Önümüzdeki yıl YÖREX'si yurt dışına da taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

 

81 MİLYONUN SAHİP OLDUĞU ZENGİNLİK

 

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 milyonun sahip olduğu zenginliklerin YÖREX'de görüldüğünü belirterek "YÖREX Coğrafi işaretli ürünlerin hem Türkiye, hem de dünyanın görmesini sağlamaktır. Yöresel ürünleri ilerleyen yıllarda Avrupa'ya taşıyacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de YÖREX'sin ilk yılında 24 bin ziyaretçinin geldiğini belirterek, "Bu gün en az 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Antalya'dan çıkan bu marka fuarın gelişmesi ve yurt dışına açılmasıyla ilgili çalışmalarımız olacaktır" dedi.

 

TEK TEK STANDLARI GEZDİLER

 

Açılış konuşmalarının ardından Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, ATSO Başkanı Davut Çetin, ANSİAD  Başkanı Sadi Kan ve beraberindeki heyetle birlikte standları tek tek gezdiler.

Gezi bitiminde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yanına Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve duayen gazeteci Yavuz Donat'ı da alarak Hopa Ticaret Odasının açtığı standa geldi. HOPATSO Başkanı Osman Akyürek'i  fuara katıldığı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Akyürek'in elinden Hopa laz böreği yedi.

Başkan Akyürek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan ve Yavuz donat'a hem bir tepsi laz böreği hemde Hopa Kooperatif çayı ile yaban mersini marmelatı takdim etti. HABER MERKEZİ

 

Bu haber toplam 3677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.