1
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 27 °C

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE GENÇ ADAY

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE GENÇ ADAY
Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığına Mehmet Soner Akdoğan adaylığını açıkladı.

İnşaat Mühendislerine genç aday

 

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığına Mehmet Soner Akdoğan adaylığını açıkladı.

 

Bu gün sabah saatlerinde meslektaşları ile kahvaltıda buluşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkan adayı Mehmet Soner Akdoğan, yönetim kurulu üyesi adayları olan Mustafa Koç, Hatice Onay, Ali Erman Aydın, Emre Altun Bayraktar, Görkem Demirci, Sadullah Kabakuşak ve Halil Can Çivik’le birlikte kendilerini tanıtıp, projelerini anlattılar.

 

Başkan adayı Mehmet Soner Akdoğan burada yaptığı konuşmasında özellikle son dönemlerdeki inşaat mühendisi sayısında artışa dikkat çekerek, “Yeni mezun inşaat mühendisleriyle İnşaat Mühendisleri Odası arasında aidiyet bağının kurulamaması, acımasız rekabet ortamı, bütçe dolayısıyla oda faaliyetlerinin azalması ve en önemlisi 2013 yılında meslek odalarının yetkilerini kısıtlayan yasal düzenlemeden dolayı üyelerimiz odamızdan uzaklaşmıştır” dedi.

 

Akdoğan, “Bizler aktif olarak meslek hayatlarını sürdüren, meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunları bizzat yaşayarak gören bir ekip olarak; 12-13 Şubat tarihlerinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu ve Delege seçimlerine birlik ve beraberliği sağlamak ve sorunlarımıza yeni yaklaşımlarla çözüm aramak için adayız.

Amacımız Hiçbir meslektaşımızın kendisini dışlanmış hissetmediği her görüşe, her kesime, her üyemize eşit mesafede tarafsız, şeffaf ve ana ilkesi “Mühendislik Etiği” olan diyalog yollarının tüm kurum, kuruluş ve meslektaşlarımızla her zaman açık olduğu, dinamik, enerjisi yüksek ve herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını şubemizde hakim kılmaktır.” Dedi.

İnşaat Mühendisleri Başkan adayı Mehmet Soner Akdoğan “Mevcut komisyonlara ek, inşaat mühendislerinin aktif olduğu geoteknik, şantiye, yapı denetim gibi faaliyet dallarında, kendi faaliyet alanlarının sorunlarına hakim ve bu çalışma gruplarında bulunmaya istekli üyelerimizin katılımlarıyla komisyonlar kurulacaktır. Kamu kurumlarında çalışan meslektaşlarımızla mutlaka iletişim halinde olacağız. Sorunlarına yetkimiz sınırlarında çözüm arayacağız, ayrıca mesleki sorunlarımızın çözümünde paydaş, çözüm ortağı olmalarını sağlayacağız.” Dedi.

Akdoğan ayrıca gelişen teknoloji şubede aktif olarak kullanılacağını belirterek “Şubemiz üyelerine özel bir mobil uygulama geliştirilecektir.Odanın faaliyetleri, eğitimleri ,şube yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamaları,mesleğimizi ilgilendiren gelişmeleri,ülke ve kent sorunları ve çözüm önerileri uygulama üzerinden takip edilebilecektir.Ayrıca mobil uygulama üzerinden anketler düzenlenerek üyelerimizin görüşleri alınacaktır.Yine bu uygulama üzerinden şubemizle anlaşmalı ticari kurumların sağladığı kampanya ve indirimlere üyelerimizin hızlıca ulaşması sağlanacaktır.” Dedi.

Ayrıca genç meslektaşları için iş olanağına da değinen Akdoğan, “Odamıza üye meslektaşlarımızın yarıdan fazlası 35 yaş altındadır ve bunların çok büyük bir kısmını da yeni mezun olmuş meslektaşlarımızdır. İş bulmak ya da iş kurmak isteyen üyelerimize cv hazırlama teknikleri, iş görüşmesi ve mülakat stratejileri, insan ilişkileri, iletişim becerileri, şirket kurma, muhasebe, sözleşme hazırlama, ihale kanunu vb. konularda eğitimler düzenleyeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.