1
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Antalya 25 °C

İnsan kaynakları uzmanı eğitimlerine katılanlar sertifikalarını aldılar

İnsan kaynakları uzmanı eğitimlerine katılanlar sertifikalarını aldılar
Akdeniz Belediyesi, Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü ve Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu işbirliğinde, "İnsan Kaynakları (İK) Profesyoneli Eğitimi'ni...

Akdeniz Belediyesi, Mersin İş-Kur İl Müdürlüğü ve Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu işbirliğinde, "İnsan Kaynakları (İK) Profesyoneli Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan geleceğin "insan kaynakları uzmanı" gençler törenle sertifikalarını aldı.

Akdeniz Belediyesinin, sektörde kaliteli iş gücü oluşturmak ve sektörün ihtiyacını karşılamak amacıyla, alanında uzman insan kaynakları profesyonellerinin de bizzat katılarak yüz yüze eğitim verdiği İnsan Kaynakları Profesyonelleri Kursu sona erdi. "İK Profesyonelleri Akdeniz'de Yetişiyor" adını taşıyan eğitimin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, birçok ilke imza attıklarını belirterek, verilen eğitimin Türkiye'de ilk kez yerel yönetim ve özel sektör işbirliğinde bir ilk olduğunu vurguladı. Gültak, "Göreve geldiğimiz günden beri Akdeniz'in üzerindeki o kara bulutları dağıttık. Artık Akdeniz, her yönüyle vizyon sahibi, değişim ve gelişim yolunda hızla ilerliyor" dedi.

"Yıkık bir binayı proje merkezine dönüştürdük"

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinin eski acil binasını yenileyerek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı eğitim ve proje merkezine dönüştürdüklerini kaydeden Gültak, "Yıkık bir binadan, sizler gibi gençlerin yetiştiği, meslek kazandığı güzel bir binaya dönüştü. Gençlere ve kadınlara yönelik çok fazla yatırım yapıyoruz. Çünkü Akdeniz'in buna ihtiyacı var. Programın öneminden olsa gerek insan kaynakları kursumuza epey de ilgi ve yoğun bir başvuru oldu" diye konuştu.

İş insanlarına "istihdam" çağrısı

Sözlerini, "Peki amacımız ne?" sorusuyla sürdüren Başkan Gültak, "Akdeniz ilçemiz limanı, organize sanayi ve serbest bölgesi ile Türkiye'nin katma değer oluşturan en önemli ilçelerinden bir tanesi. İstedik ki Akdeniz'de gençler ve kadınlar ön plana çıksın. Dolayısıyla eğitime çok önem verdik. Kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve değerli iş insanlarımıza sesleniyorum; insan kaynakları eğitimini profesyonelce almış gençlerimiz var artık. Onları istihdam edersiniz diye düşünüyorum. Bu güzel amaç için bir araya gelen ve mücadele eden ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İnsan Kaynakları Eğitmeni Murat Arslan da İK eğitiminin içeriği ve kursun süreç ve aşamalarını anlattı. Arslan; "İnsan kaynakları mesleğine yönelik bu eğitimde, Mersin'e yeni bir değer kazandırmak amacıyla yola çıktık. Eylül ayında İK eğitim modülü oluşturulmuş ve eğitim ekibi belirlenmiştir. Ekim ayında başvurular açılmış ve tüm platformlarda ilana çıkılmıştır. Nihayetinde eğitime 600 başvuru aldık. Başvurular detaylıca değerlendirilmiş, testler ve insan kaynakları uzmanları tarafından yüz yüze yapılan mülakatlar sonucunda 26 adayla eğitime başlanmıştır" şeklinde konuştu.

Eğitimi alan gençler işverenlerle de buluşturuldu

Konuşmaların ardından, "İnsan Kaynakları Profesyoneli Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan geleceğin İK uzmanı gençler törenle sertifikalarını aldı. Öte yandan geçen aylarda açılan kursa 600 civarında genç başvuru yaptı. Yine uzmanlar gözetiminde yapılan sınav ve mülakatlar sonunda bu sayı 26'ya kadar düşürüldü. Ardından ise Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu Kurucu üyeleri tarafından 4 hafta boyunca, haftada 2 gün ve toplamda 150 saat olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinde İnsan Kaynakları Profesyoneli Eğitimi verildi. Türkiye'de ilk sayılabilecek eğitimi tamamlayan gençler, işverenlerle de buluşturulurken, istihdam hedefi ise en az yüzde 70 olarak açıklandı.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.