1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 20 °C

İŞİNİZ ZOR

Teslime Tosun

 

İyi Bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın ilk yazısına başlayalım.

 

Öncelikle değerli babasını kaybeden ATSO ve OSB Başkanı Sayın Ali Bahar ile sevgili anneannesini kaybeden Ak Parti eski İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

Hafta sonu Ak Parti İl Başkanı Sayın Ali Çetin ile uzun bir sohbetimiz oldu.

Bu sohbetimiz gazeteci-siyasetçi ekseninden çıkarak çay eşliğinde iki tanıdık olarak devam etti.

Ali Çetin’le ilgili gözlemlediğim en önemli özelliği tam bir insan sarrafı olmuş. Karşısındakinin dudağının büzüştürmesinden omar diyeceğini tahmin edebilen birisi.

Eski Refah Partili Hacı babası Toptancı Hal esnafının büyük saygı gösterdiği birisi ve Ak Parti’nin kurucularından.

Bu nedenle Ali Çetin, çocukluğundan bu yana siyasetin ve Ak Partinin içinde yer almış, hamur gibi yoğrulmuş. Siyasetin her basamağını aşama aşama çıkıyor.

Ak Partinin inanmış dava adamlarından.

Partiyi kariyer yeri olarak değil, kendi evi, hanesi gibi görüyor. Kendi ticari çalışmalarında yaptığı gibi girdiği her işi bu güne kadar başarıyla yerine getirmiş birisi. Ve en önemli inatçı. 

Bu nedenle Ak Parti önümüzdeki yerel seçimlerde oldukça güçlü bir irade ile sahada olacağını tahmin etmemek aptallık olur.

Büyük resime bu açıdan bakınca CHP'nin işi gerçekten çok zor olduğunu görebiliyorum 

Ali Çetin'in yerelde ilk sınavı olacak ve bu işi başarmak için gece-gündüz deli gibi ekibiyle çalışacağından emin olabilirsiniz. Her ilçede, her mahallede, her hanede CHP'liler Ali Çetin ve ekibini çok görecekler

Yerel seçimler demişken, şurada kaldı az bir zaman.

Belediye Başkan adaylarını Ak Partinin daha erken açıklayacağını düşünüyorum.

CHP cenahı Muhittin Böcek’i al aşağı etmek için kendi aralarında ‘yenge çekişi’ yaparken, Ak Parti 19 ilçede ve Antalya Büyükşehir Belediyesini almak için çalışmalarını çoktan hızlandırmışlar bile.

Kemal Kılaçdaroğlu, Antalya Büyükşehir için Muhittin Böcek’in adaylığını açıkladı. Ama Sayın Böcek’in bu seçimi alabilmesi için 19 ilçenin belediye başkan adaylarının da kendileri kadar büyükşehir için yoğun çalışması gerekiyor.

Yağmur yağdı, şimşek çaktı olmayacak tufanlar oldu ve Muhittin Böcek’i ABB adayı gösterilmesinden vazgeçildi diyelim. Yerine kimi koyarsanız koyun yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi kafadan kaybedilir.

Bu nedenle CHP Antalya Büyükşehir Belediyesini kaybetmek istemiyorsa eğer, Muhittin Böcek’le uyumlu ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek zorunda.

 

NOT: Yenge çekişi bir hanede iki gelinin, boş, boş incir çekirdeğini doldurmayacak mevzular nedeniyle birbirleriyle yaptıkları ağız dalaşı.  Abuk-subuk nedenlerden tartışanlar için yörüklerin kullandığı bir deyimdir. 

Bu yazı toplam 2500 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.