1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 23 °C

İYİ HAFTALAR

Teslime Tosun

 

İyi bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın ilk yazısına başlayalım.

 

Eski Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, cep telefonu uygulamasıyla yolcu taşıyanları, taksici esnafı adına savcılığa şikayet etmiş.

Özçelik, dilekçesinde “Taksi fiyatlarına göre nispeten daha ucuz bir fiyat ile taksilere haksız rekabet uygulanıyor. Uygulama tam olarak trafikte ücret karşılığı yolcu taşıyarak, korsan taksicilik yapmaktadır. Taksi ile ortalama 100-150 lira arasında gidilecek bir yolculuk 50-60 lira fiyat verilerek yolculuğun ücreti karşılığında açık bir şekilde beyan edilmesi nedeniyle hatır taşımacılığı olmadığı açıkta ortadadır" diyerek taksici esnafının haklarını koruma adına savaş başlatmış.

Eski başkan Niyazi Özçelik taksici esnafının hakları ile ilgili savaş başlatırken, peki bu sırada Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan neler yapıyor derseniz, benden duymuş olmayın, Kasaplar Odası ve Federasyon Başkanı Osman Yardımcı haricindeki Antalya’daki tüm esnaf kefalet odası başkanlarıyla birlikte Esnaf Kefalet Kooperatifleri 6. Bölge birlik başkanı ve aynı zamanda İYİ Parti Isparta Belediye Başkan adaylığına çıkan Ahmet Tural’ın davetlisi olarak Afyonkarahisar’daki termal otelde keyif yapıyorlarmış.

Hem de eşleriyle birlikte!

Elbette birliğin kasasından ve elbette esnafın ödediği paralarla!

Aksini kim iddia ediyorsa, otelin faturasını getirsin, alenen özür dileyeceğim.

 

İÇİM CIZ ETTİ

Bu günlerde siyaset ön plana çıksa da, içimizi cııız eden olaylar gündemi delip önümüze düşüyor.

Ankara’da sabah okuluna gitmeye çalışan 9 yaşındaki Tunahan Yılmaz BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN saldırısına uğrayarak babasının deyimiyle çocuğa saldırmamışlar adeta YEMİŞLER.

Çocuğun üst tarafı adeta yok. Sağ kol altından başlamışlar yemeye, akciğerlerin bir kısmı yenilmiş, gerisi ortaya çıkmış. Kafatası, yüzünü kemirmişler adeta.

Hayvanseverliği sadece KÖPEKLERİ kutsallaştırma olarak tanımlayan mama firmalarının fonladığı sosyal medyadaki sözcüleri hala BAŞIBOŞ KÖPEKLERİ savunuyorlar.

“Sokaklar kısırlaştırılmış köpeklerindir” diyorlar. Köpekler tecavüz etmiyor, saldırıp, ısırıyor kardeşim.

Küpeli denilen hayvanların çoğunun kulağındaki küpelerin sahte olduğunu biliyor musunuz? 

Köpekleri tanrılaştıranların muhakeme yeteneğimizin ayarlarıyla oynayıp “Ama kadına tecavüz edenler, öldürenler sokakta” argümanındaki kadına karşı aşağılamaya bakar mısınız? Kadınları köpeklerle aynı kategoriye koyuyor.

İnsanlarla iletişim kurmakta zorlananlar, insanlardan uzaklaşanlar kendilerine kayıtsız şartsız biat eden köpekleri tövbe haşa, tanrılaştırmaya başladılar.

Mama firmalarının lobileri toplumsal bir histeri yarattılar.

Kedi de, köpekte sevilir de, beslenir de kardeşim ama tapınılmaz ki!

Çocukların oynaması gereken parklar, insanların spor yapması için hazırlanan alanlar, sokaklar her yer köpek sürüleriyle doldu.

Hadi bir “Hoşt” deyin bakalım.

Aklınıza hayalinize gelmeyecek hakaretleri yersiniz. Mama firmalarının Sosyal medyada fonlayıp, organize ettiği gruplar sizi çarmıha geriyorlar.

Belediye Başkanları, siyasetçiler, bu kentin en yetkili mülki amirleri herkes ‘Mama firmalarının lobi tem silcilerinden” ödü patlıyor. Olan çocuklarımıza oluyor.

İnsanların merhamet duygularıyla oynayarak sosyal medyadan para toplayanları devletin yetkili mercileri görmüyor mu acaba?

Yaralı ama sevimli bir kedinin fotosunu koyup, “Bu canımız ameliyat olacak. Can’ımızı kurtaralım. Filanca veterinerin hesabına 3 bin lira gönderin” diyerek alenen suç işliyorlar.

Ben şimdi “Zor durumdayım, bana yardım edin” deyip iban paylaşsam, devletin yetkili mercileri ertesi gün yakama yapışır.

Bunlara hiç kimse “Dur” demiyor.

Ekonomik kriz gelmiş kapıya dayanmış. Anneler çocukların beslenme çantasına kuru ekmekten başka bir şey koyamaz hale geldiği bir zamanda Kemer Belediyesi sokakları istila eden başı boş KEDİ ve KÖPEKLER için mama ihalesine çıkmış.

15 Aralıkta yapılacak ihaleyi şöyle bir baktım.

Yetişkinler için hazır kuru 15 kiloluk, 2 bin 200 paket KÖPEK maması, yine 15 kiloluk 800 paket kedi maması ihalesine çıkıyor.

İnternetten 15 kiloluk Köpek mamasına baktım, en düşük 750-800 lira civarında.

Ortalama bir hesapla yaklaşık 3 milyon lira sokaklarımızı, parklarımızı, yaşam alanlarımızı istila eden başıboş kedi ve köpeklere mama olarak dağıtacaklarmış.

Kemer’in paraları nerelere gidiyor siz anlayın artık.

Bu arada belediyelerin en önemli yolsuzluklarından birisi de burada dönmeye başladı. Herhangi bir belediye örneğin 5 bin koli mama ihalesine çıktı. 5 bin koli faturası kesilip, bin koli geliyor. Sayıştay denetlemeye geldiğinde, “Aaaa köpekler yedi bitirdi” deniliyor. Kalan 4 bin koli yeniden satılıp, paraya para demiyorlar.

Ne güzel yöntem değil mi?

Bu işin içinde hangi firmaysa o mama firmasının yöneticileri, belediyelerin bazı veterinerleri ve çok ilginçtir mutlaka ama mutlaka bir havyan derneği veya kendisini hayvansever olarak adlandıran birisi oluyor.

Köpek ve hayvansever kisvesi adı altındakilerlerle mücadele etmek için insanlar artık dernek kurmaya başladılar. Mesela "Güvenli sokaklar derneği gibi"

NOT: Kendi halinde, gerçek havyanseverleri bu yazıdan tenzih ediyorum. Onlara sözüm yok. Ama hayvanseverliği iş edinip, emek sarf etmeden para kazanmak için kullananlaradır bu yazı.

Bu yazı toplam 2308 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.