1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 25 °C

İZLENİMLERİM

Teslime Tosun

Dün çok çalıştım, çok koşturdum o nedenle yazı biraz uzun kaçtı haberiniz olsun. 

Sabahtan itibaren Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantılarına katıldım.

Önce Cem Kotan’ın sabah basına proje lansmanına katıldım.

Son derece mütevazi bir proje tanıtımıydı. Aklı başında ve ayağı yere basan projelerden bahsetti. Çılgın projeler hazırlamadığını, hayatın içinden projeleri yapmak istediğini anlattı.

Öyle çok paralar harcayacak, tanıtım firmalarına, basın ekiplerine, sosyal medya ekiplerine akıtacak milyonları, öyle çok profesyonel bir ekibi yoktu belki ama gönülden destekçileri, canı gönülden çalışan gençler vardı yanında.

Bu yeter de artar bile.

Oradan ABB Başkanı Muhittin Böcek’in AESOB’daki Otobüsçüler Odası esnafı ile yaptığı toplantıyı izlemek istedim.

Malum dün orada çok janjanlı olaylar olunca belki bana yine iş çıkar diye düşündüm.

Ama nerdeee!

Başkan Böcek Otobüsçülere kesenin ağzını açtı. Mart sonuna yani seçim sonuna kadar vereceği desteğin seçimden sonra da devam ettireceği sözünü verdi. Bir alkış koptu ben yerimden sıçradım.

Başkanım jenaratörüm, ay yüzlüm Muhittin Böcek, allasen bu otobüsçülere destek adı altında nasıl bir para veriyorsun ki adamlar yerinden zıplayarak alkışladılar. Hem alkışlıyorlar hem de slogan atıyorlar.

Sırma saçlım Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan’ı görmeniz lazımdı. Paranın sözünü alıp, kokusunu duyunca ağzı kulaklarında, ahşap otobüs maketi yaptırmış onu takdim ediyordu son gördüğümde.

Çıkışta izdiham vardı nerdeyse!

ADLIHAN DERE BÜFECİLER İÇİN BEDAVA GÜVENLİK KAMERASI İSTEDİ

Bu arada AESOB Başkanı Adlıhan Dere’de başkanı olduğu Büfeciler odası esnafı için tıpkı şoförler Odasına yapılan gibi bedava güvenlik kamerası takılmasını talep ediyordu.

Bravo başkanıma, Muhittin Böcek başkanım basın toplantısının ortasında “Diğer oda başkanları da talep etsinler yapalım” demişti.

Artık söz Muhittin Böcek sözü büfeciler de bedava güvenlik kamerasını kaptı.

Sıra geldi Berberler, Bakkallar, Otobüsçüler, Servisçiler gibi diğer odalara bağlı esnafın güvenlik kamerasına.

Tabi başka oda başkanları önce esnafını düşünüp, sonra kendisi gelmesi gerekirken sırayı şaşırmazlarsa eğer.

 

MESUT KOCAGÖZ PARAYI SAVURUYOR

Buradan Mesut Kocagöz’ün yine basına tanıtım lansmanı vardı.

Paranın kaynağını ve nerden aktığını bilmiyorum ama resmen kesenin ağzını sonuna kadar açmış.

Profesyonelce hazırlanmış videolar, proje tanıtımları filan insanın başkan olası geliyor içinden.

Toplantının başında “Neden Mesut Kocagöz?” isimli belgesel tadında kısa film izledik.

Orta yaşlarda bir adam konuşuyor, ben önce Mesut Kocagöz’ün en ufak kardeşi zannettim. Meğer öğretmeniymiş. Öğretmeni vallahi Kocagöz’den daha genç görünüyordu.

Video oynuyor, anaaa benim adliyeden başta gasp gibi çeşitli suçlardan haberlerini yaptığım bir-iki adam çıkmış siyasi omdusman olarak konuşuyor ve Mesut Kocagöz’e övgüler yağdırıyor.

“Mesut başkan seni övgülere boğan bu adamı bu adamı bir de bana sorun” diyeceğim, ne bileyim “Seni bu övdüyse vardır bundan bir iş” diyeceğim. Diyemedim.

Tabi benim gibi vatandaşın ağzı torba değil ki büzesin.

Ortada dönen onlarca görevli, güzel güzel giyinmiş hanımlar, cici beyler filan.

Ama hala aklımda paranın kaynağı vardı. Müdür maaşı ile olacak işler değil bunlar arkadaşlar. Sonra Kocagöz’ün Ak Partide Erdal Öner’le birlikte çalışmaları geldi aklıma. Ne bileyim, peşkeş çekmeye çalıştıkları dokuma fabrikası geldi.

Dokuma fabrikası alanını AVM olsun diye satmak için Erdal Öner’le Mesut Kocagöz’ün altında imzası vardı.

CHP’den Hüsnü Şahin, Mehmet Tosun gibi ihtiyar ama deli-fişek gibi adamların delicesine başlattıkları eylemin sonunda yeniden halka kazandırılmıştı.

Ne bileyim mesela o dokumanın yeri kurtarıldı ama fabrikasındaki tıkır tıkır işleyen yüzlerce makinalara ne oldu?

Ne bileyim Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Odası Federasyon Başkanı Osman Yardımcı geldi gözümün önüne. Sahi ekol başkanım bu günlerde ne yapıyor?

Mikrofon uzatılsa kim bilir neler açıklar acaba?

 

ŞARAP YOK MU ŞARAP?

Ordan çıkıp, Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal’ın proje lansmanına katıldım.

Yine profesyonel ekiplerin çalıştığı muhteşem bir tanıtım videosu hazırlanmış.

Ümit Uysalın son derece romantik sesinden şiirimsi bir Antalya turu yaptık.

Videoları kim hazırlamış ise bayıldım ellerine sağlık.

Muratpaşa CHP’nin yeni ilçe başkanı Can Okan Kıran, kendisinden beklemediğin performansta çok iyi bir konuşma yaptı. Heyecandan olsa gerek, kürsüde sık sık su içti. Kendisinden önce ilçe başkanı Hasan Şahin’e vefasını gösterdi.

Can Okan Kıran, önümüzdeki günlerde Antalya’nın yeni bir siyasi figürü olarak önemli bir yere gelecektir. İnşallah siyasi kaza yapmaz veya CHP’nin Antalya’daki küçük derebeyleri ‘Bu çocuk siyasette parlamaya başladı’ diyerek mini siyasi oyunlarla önünü kesmeye kalkmazlar.

İl Başkanı Nail Kamacı konuşmasında siyasette bazen insanın yutkunmak zorunda kalabileceğini belirterek “Şu iki aylık süreç içinde çok şeye yutkundum. Ama o gün ben yutkundum ama bu gün Ümit Uysal ve Muhittin Böcek başkanlarımızla birlikte bu tabloyu görmek için” dedi.

Alkış, ıslık kıyamet.

ABB Başkanı Muhittin Böcek, ‘Kardeşim Ümit Uysal’ diyerek birleştirici, uzlaştırıcı güzel bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi.

Kim ne derse desin, Muhittin Böcek CHP’nin DNA’sını çözmüş kardeşim

Sonra proje tanıtım videosu geldi ekranlara.

Sırf gıcıklık olsun diye söylemiyorum gerçekten hiçbir anlam ifade etmeden, oluşumcu, katılımcı, dijital demokrasi bol bol allengirli laflar ile hiçbir şey anlamadığım bir sürü sanal projeden bahsedildi. Öyle bir plaza dili gibi bir dil kullanmışlar ki, kelimeler aklıma gelip ben yazamadım ama bir projenin Türkçesi belediye kağıt, şişe, naylon gibi şeyler toplayacakmış.

Asla yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum

Hani elle tutulur, gözle görülür bir tek yeni belediye binası yapacakmış

Ne bileyim hani bilim-kurgu filmlerinin en iyilerinden birisi olan Matrix filmi gibi proje olarak bilgisayar oyunları izledik gibime geldi.

Sonunda anladık ki, Muratpaşa Belediyesinin yeni sloganı ‘Dijital Muratpaşa’ ve seslendirmeyi de yapay zeka yapmış.

Ben çok geride kalmışım onu anladım.

 

NOT 1: Rüşvet iddiaları nedeniyle, ses kayıtları ortalığa düşen ve bu nedenle görevden alınan CHP Serik önceki dönem ilçe başkanı İbrahim Demir, protokol 1. Sırada otururken önceki dönem il başkanı Nuri Cengiz kapının önünde ayakta bekliyordu.

Kimse de “Gel otur” demedi. Başkan Ümit Uysal zaten huşu içinde hiç kimseyi görmüyordu. Gerçekten çok büyük ayıp ettiler Nuri Cengiz’e.

NOT 2: Lansman sonrası, toplantıya gelen partililerin halini görmenizi isterdim. Size yeminle söylüyorum kuru pastaları, kuru yemişleri adeta yağmalıyorlardı. Birisi hızını alamamış büyük bir meyvesuyu bardağına, kokteyl masalarına konulmuş kuru pastaları çubuk şeklindeki tuzlu krakerleri doldurup, eline almış kimseye vermeden elinde yiyordu. Ben dışarı çıkmaya çalışıyorum, bu sırada biri kadın diğeri erkek bir çift garsonun tepsisindeki kuru yemiş kasesini kaptılar. Garson onların elinden geri kaptı. Aralarında bir kase kuru yemişi kapma yarışı vardı.

Kuru yemiş kasesi kapma yarışını garson kazandı.

Orta yaşlarını hayli geçmiş bir kadın içecek reyonuna gelmiş, şarap diye elma suyunu içince “Skandal! Bunlar şarap değilmiş” diyerek görevlilerden şarap istiyordu. Kırlaşmış top sakallı eski tüfeklerden bir amca alkol neden yok diye söyleniyordu.

Bir çift mavi gözün hatırına daha bir şey yazmayayım.

Bu yazı toplam 3152 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.