1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 29 °C

Kadın akademisyenler, iş dünyasında kadın olmanın önemini anlattı

Kadın akademisyenler, iş dünyasında kadın olmanın önemini anlattı
Alanya Üniversitesi'nin kadın akademisyenleri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen konferansta, iş dünyasında kadın olmanın yerini anlattılar.

Alanya Üniversitesi'nin kadın akademisyenleri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen konferansta, iş dünyasında kadın olmanın yerini anlattılar.

Gazeteci Tülay Şengün koordinesinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda konferans gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner yaptı. Kadınların iş dünyasında oynadığı kilit rolü vurgulayan Güner, şunları söyledi:

"Kadınlar, iş dünyasında önemli bir rol oynuyor ve çeşitliliği zenginleştiriyor. Her birimiz, farklı bakış açıları ve yeteneklerle donatılmış olarak, ortak hedeflere doğru ilerlemekteyiz. Kadınların iş dünyasında etkili bir şekilde yer alması, sadece cinsiyet eşitliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda şirketlerin daha inovatif ve başarılı olmasına da katkıda bulunur. Kadın çalışanlar, sadece işlerini başarıyla yerine getirmekle kalmaz, aynı zamanda ekip ruhunu güçlendirir ve kurum kültürüne olumlu bir etki sağlar. İş dünyasında çeşitlilik, farklı bakış açılarını bir araya getirerek daha etkili çözümlerin doğmasına imkan tanır. Ancak, kadınların iş dünyasındaki potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koymaları için karşılaştıkları zorluklara da odaklanmalıyız. Cinsiyet eşitliği konusundaki mücadele hala devam ediyor ve hep birlikte, bu sorunları anlamalı ve çözümler üretmeliyiz. Hep birlikte, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesine bağlı kalarak, daha güçlü, daha adil ve daha başarılı bir iş dünyası inşa edebiliriz. Unutmayın, sizin başarınız sadece sizin değil, aynı zamanda gelecek nesiller için bir ilham kaynağıdır. Birlikte daha güçlüyüz."

"Kadın istihdamı artırılmalı"

Alanya Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Mankan, "Gastronomide Kadın Olmak" konulu etkileyici bir sunum gerçekleştirdi. Kadınların çalışma hayatındaki varlığının gelişmişlik göstergesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mankan, tüm sektörlerde kadın emeğinin varlığına vurgu yaparak, bu varlığın gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden hareketle sektördeki kadın çalışan sayısının daha da artırılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Mankan, kadınların her alanda çalışmasının önemine dikkat çekti, kadın istihdamının artırılması gerektiğini söyledi. Seminerde ayrıca Alanya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Uzman Klinik Psikolog Gülendam Demir de yer aldı. Demir, "Kadın Ruh Sağlığı" başlıklı bilgileri ve çözüm yollarını katılımcılarla paylaştı. Kadınların ruh sağlığının önemine vurgu yaparak, biyolojik, psikolojik, toplumsal ve çevresel faktörlerin kadın ruh sağlığını nasıl etkilediğine dair açıklamalarda bulundu. Ardından, kadın ruh sağlığını destekleyen uygulamalardan bahsetti.

"İş dünyasında kadın olmak"

Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Yetkin, seminerde mimarlık dünyasında başarılara imza atmış kadın mimarlar hakkında sunum gerçekleştirdi, dünyanın ve Türkiye'nin başarılı kadın mimarları hakkında bilgiler verdi. Alanya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Sidar, "İş Hayatında Kadın Olmak ve Kimlik Çatışması" konulu bir sunum yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Sidar, küresel çapta kadın iş gücünü, bu alandaki trend ve istatistikleri, cinsiyet eşitsizliğini, ücret adaletsizliğini, yükselme ve liderlik pozisyonundaki zorlukları anlattı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen konferansa, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Belediye Başkanı Âdem Murat Yücel, Alanya ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Çalışanlar Derneği Başkanı Vildan Yazar Ülgeroğlu, ALÇED Başkanı Şeref Nur Kayhan, DOSTER Başkanı Şafak Kuru, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve kadın kolları yöneticileri katıldı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.