1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 22 °C

KAFALAR KARIŞIK

Teslime Tosun

 

 

 

Kafalar karışık

İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Ankara gündemini tuttum azıcık. Milletvekillerinin bir kısmı bütçe görüşmeleri nedeniyle meclisten ayrılamazken, bazıları illerde aday belirleme sürecinde görevlendirilmişler.

Genel merkezde ise genel başkan yardımcısından PM üyesine, MYK’sına kadar herkesin kafası karışık.

 

Onlarca belediye başkan aday adayı genel merkezin kapısını aşındırıyor.

Antalya için durum biraz karışık.

Ümit Uysal başkana genel kurulda büyük sözler verildiği için Büyükşehir adayı olmuş geziyor Antalya’nın ilçelerini.

Ama gelen anket sonuçları, vatandaşların memnuniyet ölçüsü gibi şeyleri alt alta toplayıp, çıkarıp yapılan hesaplarla Ümit Uysal örgütün oylarının bir kısmını alabiliyor ama Büyükşehir Belediyesini kazanmaya yetmiyor.

Seçimi onunla kazanabileceklerini biliyorlar bu nedenle Başkan Böcek’i gözden çıkartamıyorlar. Başka bir adayı koysalar, Başkan Böcek’in seçimi kaybettirme riski daha fazla.

Bu nedenle Başkan Muhittin Böcek’i aday gösterecekler ama onun da ilçe belediye başkan adaylarına karışmasını istemiyorlar. O zaman Başkan Böcek uyumlu çalışacağı belediye başkan adayları olmayınca kazanma riski düşüyor.

Oy deposu ilçelerde Başkan Böcek’in istemediği adaylar çıkarsa ve seçmene ‘İlçede bize verin, ama büyükşehirde istediğiniz adaya oy verin’ derse ne olacak?

Bu denklemi bir türlü oturtamadıkları için atıyorum Yozgat’ta belediye başkanlarını ilçe belediye başkanları ile aynı anda açıklayabilir ama Antalya, Adana, İzmir gibi illerde bunu yapmaları çok zor.

 

Sizin anlayacağınız kafalar çok karışık

Adana demişken; Kılıçdaroğlu’nun yılmaz savunucularından Zeydan Karalar olmayınca Adana’da seçimi kaybedeceklerini gören CHP Ankara yönetimi yeniden Karalar’ı aday göstermeye hazırlanıyor.

 

Benim edindiğim bilgiler ışığında sizin anlayacağınız Ümit Uysal’a bir formül bulduktan sonra Muhittin Böcek ismini önümüzdeki günlerde açıklayacaklar ama oy deposu ilçeleri açıklamak biraz daha sonraya kalacak. Ocak’ın ilk haftası veya ikinci haftası açıklanmış olur.

Ama Büyükşehir’e aday adayı olan Ümit Uysal’ın bir daha Muratpaşa’ya geri dönmesi biraz imkansız gibi geliyor. Sayın Uysal'da gözünü Ankara'ya dikmiş vaziyette. Belki Ankara'da genel merkezde  bir görev vererek bu krizden çıkabilirler.  

 

CHP yönetimine bu kadar kafa karışıklığı ile Allah zihin açıklığı versin diyoruz.

Bu yazı toplam 1907 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.