1
  • BIST 12433.5
  • Altın 7182.12
  • Dolar 43.8294
  • Euro 51.7046
  • Antalya 17 °C

Kahramanmaraş’ta mukabele geleneği sürüyor

Kahramanmaraş’ta mukabele geleneği sürüyor
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Erzurumluoğlu Camii'nde okunan mukabeleye cemaat ve gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Erzurumluoğlu Camii'nde okunan mukabeleye cemaat ve gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Kahramanmaraş'ta Ramazan ayının manevi atmosferiyle birlikte mukabele geleneği camilerde yaşatılmaya devam ediyor. Öğle ve ikindi namazlarından yaklaşık 45 dakika önce başlayan mukabele programında genç hafızlarca okunan Kur'an-ı Kerim, cami cemaati tarafından takip ediliyor. Mukabele programına katılan vatandaşlar, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşamanın huzurunu yaşıyor. Ramazan ayı boyunca devam edecek program sonunda Kur'an-ı Kerim hatmi tamamlanacak. Cami cemaatinin yanı sıra gençlerin de katılım sağladığı mukabele programı, birlik ve beraberlik ortamına katkı sağlıyor.

Hafız Ahmet Ardınç, yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimiz döneminde, Peygamber Efendimiz ile Cebrail Aleyhisselâm'ın karşılıklı olarak birbirlerine okudukları Kur'an-ı Kerim'e "mukabele" denir. Bu şekilde gerçekleştirilen hatim geleneği, o günden bugüne ümmet arasında yaşatılmaktadır. Bizler de Peygamber Efendimiz'den bu yana devam eden bu güzel geleneği, kendi şeyhimizle birlikte Kahramanmaraş'ımızda sürdürmeye gayret ediyoruz. Allah'ımız inşallah bizleri muvaffak eylesin, Ramazan'ı coşku ve bereket içerisinde geçirmeyi nasip etsin" dedi.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.