1
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Antalya 28 °C

Kaleiçi Festivali bitti

Kaleiçi Festivali bitti
Antalya’da milattan önce 4’üncü yüzyıldan bugüne kesintisiz bir şekilde yaşamın devam ettiği eski kent merkezinde, gastronomiden resme müzikten tarihe birçok etkinlik yapıldı.

Kaleiçi Old Town Festivali’nde resimden deneysel sanat çalışmalarına, geleneksel Türk mantısıyla Rus mantısı pelmeninin birlikte yapıldığı mutfak atölyesine, klasik müzikten Antalya’da yaşayan Almanların kurduğu koronun konserine, Kaleiçi’nin kadınlarına adanan söyleşilerle Antalya’nın eski kent merkezi bambaşka bir deneyimi yaşadı. Kaleiçi’nin sokaklarını sergi alanına dönüştüren çalışmalardan biri küratörlüğünü Öğretim üyesi Dr. Enver Güner’in yaptığı ‘Doğunun Batısı’ isimli enstalasyon sergisi oldu. Sanatçılar Selen Tokgöz Man, Özgü Gündeşlioğlu Demir, Merve Köksal, Oğuz Mert Yiğiter, Günnar Yağcılar Tonguç’un çalışmalarıyla Kaleiçi farklı sanatsal yorumların mekanı oldu.

 

KALEİÇİ MÜZESİ

Sanat tarihçisi ve ressam T. Mikail Patrick Duggan ise “Antalya’dan İzlenimler” başlıklı sergisiyle festivale katılan sanatçılardan biri oldu. 1987-2016 yılları arasında Kaleiçi’ne ait çizimlerle 19’uncu yüzyıl Antalya’sına ilişkin az bilinen İngilizce anlatıların çevirilerinden oluşan sergi Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’nde açıldı. Sergiyi Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal da gezdi. Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, serginin yanı sıra Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen ve piyanoda Natalia Brazhnikova, kemanda Dmitry Khakhamov’un sahne aldığı klasik müzik dinletisine ev sahipliği yaptı. Dinletide Rusya Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza’yla birlikte festival için Antalya’da bulunan kentlerden gelen heyetler de yer aldı.

Müzede klasik müzik konseri devam ederken Kaleiçi’nin en ihtişamlı yapılarından Hadrianus Kapısı’nda ise Antalya’ya yaşayan Almanların kurduğu koro, ‘Akşam Sefası’ etkinlikleri kapsamında bir konser gerçekleştirdi.

 

KALEİÇİ’NİN KADINLARI

Konserlerin ardından Antalya’nın ilk simit fırını açan Mustafa Dağtekin’in 4’üncü kuşak torunu Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından açılan Simitçi Mıstık Galeri’de, Kaleiçi’nin kadınlarına adanan bir sergi ve söyleşi gerçekleştirildi. Uğur Mine Tamay’ın yaşamlarının 50 yılını Kaleiçi sakini olarak geçiren Kaleiçili kadınlara ithaf ettiği ve yağlı boya kadın portrelerinden oluşan “Pamfilya’nın Kadınları” sergisi kent tarihçisini Hüseyin Çimrin söyleşisiyle birlikte açıldı. Söyleşiye katılan Başkan Yardımcısı Cephaneci de kısa bir konuşma yaptı.

 

MUHİTTİN SELAMET

Festivalde bir sergi de çalışmalarını Kaleiçi Kandilli Sokak’ta bulunan atölyesinde sürdüren Antalyalı ressam Muhittin Selamet anısına düzenlendi. Küratörlüğünü Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade’nin yaptığı “Kaleiçi Seninle Güzeldi Muhittin Selamet” isimli sergi Kandilli Sokak’ta açıldı. Kaleiçi surlarının hemen arkasında Selamet’in ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri resim çalışmaları yaparken sergi kapsamında ayrıca sanatçı Mehmet Işıklı anısına sanatçının resim, heykel ve seramik çalışmalarından oluşan bir bölüm de oluşturuldu. HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.