1
  • BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Antalya 26 °C

KENDİ ÖNÜNDEN YESİN

Teslime Tosun

 

 

Bu gün CHP Parti Meclisi var ve öğrenebildiğim kadarıyla Türkiye genelinde 150 kadar belediye başkanlarının adaylıkları açıklanması bekleniyor.

 

Aralarında Mersin, Adana ve Antalya’nın da bulunduğu Büyükşehir Belediye Başkan adaylıklarının da açıklanacağı beklentisi var.

Antalya’daki aday adayları keman yayı gibi gerildi.

Anketti, şuydu, buydu derken aday ismi zikredilip açıklanmayınca elbette harekette, bilgi kirliliği de dedikodu da çok oldu.

Ortada kesinleşmiş bir şey olmayınca biz gazeteciler de eldeki ibre bir o yanı gösteriyor, bir bu yana kayıyor şeklinde yazılar yazıp durduk.

Muhittin Böcek, Ak Partinin elinden büyükşehir belediye başkanlığını almış bir belediye başkanı ve ilk dönemi olması ve her kesimden oy alabilme potansiyelini ortaya koyarak kaderini sadece genel merkezin eline bırakmadan çalışıyor.

Genel merkezde Ümit Uysal’a karşı uzak durma, biraz mesafe koymaya çalışılması gözle görülür şekilde yaşanıyor.

Bu arada taaa Mersin’in Anamur ilçesinden Necati Orhan isimli önceki yıllarda CHP gençlik kolları başkanlığı yapan kişi aradı ve “Sizin yazdığınız Ümit Uysal’ın genel merkezde 7 saat görüşme yapabilmek için beklediği doğrudur. Zira sonunda Ümit Uysal’ın kara kutusu Murat Kaya beni aradı ve üniversiteden arkadaşım olan bir genel başkan yardımcısı ile görüşebilmek için beni devreye soktular” dedi.

Her neyse, Ümit Uysal, kendisini önde gösteren ORC firmasının anketlerini baz alarak genel merkez üzerinde tahakküm kurmaya çalışması normaldi. Sayın Uysal, son kozu olan STK’ları da yılbaşından önce genel merkezin üzerine saldı.

Sayın Uysal adaylık için yapması gereken neyse onu yapmıştır.

Burada etik olmayan tek şey, STK Temsilcilerinin bu işlere girişmesidir. Yarın bir başkası aday olursa ve belediye başkanı olursa senin üyelerinin çıkarları ne olacak? STK Temsilcisi her adaya eşit mesafede olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz?

Baştan itibaren Ümit Uysal’ın hedefinin Muratpaşa olduğunu herkes biliyor. Bu nedenle değilmidir ki, Hasan Şahin’in il başkanı olmasına omuz atmadı. Yoksa Şahin çok öncesinden il başkanlığını istiyordu.

Muhittin Böcek ismi açıklandıktan sonra Ümit Uysal tıpkı bir önceki seçimde yaptığı gibi ortalığı ayağa kaldırıp, Muratpaşa’da kalmak için mücadele edecek.

Ama bu sefer genel merkez bunu yer mi bilmiyorum?

Genel merkezde kiminle konuştuysam “Kim nereye adaysa orada değerlendirilecek. Yok öyle A ilçesine aday adayı olup, B ilçesine aday olarak değerlendirilmesi” diyorlar.

Yani Türkçesi ‘herkes kendi önünden yesin’ diyorlar.

Başı bir ilçede, ayakları başka bir ilçede, gönlü her yerde olan aday adayı profili baştan kaybediyor.

Ha bu arada ikinci bir Sultan Yeğin vakası yaşanmaması için elbette genel merkezin bazı organları ve adaylar kendince önlemini alıyordur.

Bu sefer Sultan Yeğin vakası asla yaşanmayacağından herkes emin olabilir.

Bu yazı toplam 2229 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.