1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

KEŞ ON DI TEYBIL

Teslime Tosun

İyi bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın yazısına başlayalım. 

Bu günlerde siyaset karışık. Siyaset karışıkken başka şeyleri ıskalayabiliyoruz. 

Her neyse, 

Geçtiğimiz hafta içinde yazmıştık, taksilere takılacak güvenlik kamerasıyla ilgili olarak dönen rantı.

İlçelerle birlikte ortalama 8-10 bin taksi içine takılacak güvenlik kamerası, denetimi, yazılım güncellemesi filan milyonlarla hesaplanıyor. Bir defaya mahsus değil, sürekli akacak bir gelir kaynağı.

İşin ucunda ‘Keş on dı teybıl’ olunca elbette karışanı, bulaşanı da çok oluyor.

Taksiciler üzerinde kesilen kurban etini bu işe yeltenen herkes dağıtmadan kendi yemek istiyor.

Her neyse, ‘Keş on dı teybıl’ yani nakit para, rant büyük olunca kavgada, mücadele de büyük oluyor.

Her neyse; Mehmet Ali Alkan’ın başında olduğu Antalya Şoförler Odası Başkanlığı ticari araçlara takılması için yetki aldığı dijital kameraların uygunluk raporunu Isparta’daki Süleyman Demirel üniversitesinin inşaat bölümünden alındığı gerekçesiyle iptaline yönelik UKOME’ye başvurmuşlar.

Başkan Mehmet Ali Alkan’ın UKOME’den taksilerdeki güvenlik kamerası kontrol ve takip yetkisini de aldıktan sonra bir iddiaya göre bayiliğini kendisine alıp, taksicilere pahalı fiyattan satmayı planladığı bilmem ne marka dijital kameralarla ilgili ‘uygunluk’ belgesini alınan raporları, belki bir yanlışlık vardır diye gerçekten sorgulattım.

Üretici firmanın yetkililerinin talebi üzerine 14 Kasım 2023 tarihinde hazırlanan karayollarına uygunluk raporu Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığından alınmış.

Her ne kadar raporu veren İnşaat Mühendisliği olsa da üniversitenin başında ‘Teknoloji Fakültesi’ yazıyor. Hani bir ihtimal elektrik, elektronik ne bileyim bilgisayar veya dijital konusunda uzmanlaşmış hocalar vermiştir belki diyerek altında imzası olan hocaların uzmanlık alanına baktım.

Vay canına sayın seyirciler o da ne?

İnşaat Mühendisliği Prof. Dr. Özlem Terzi hidrolik ana bilim dalında, yani uzmanlık alanının açılımına baktım. “Su ile ilgili mühendislik problemlerinin çözümü, su kaynaklarının geliştirilmesi ve kullanılması konularıyla ilgilenir. Bu kapsamda; suyun mekaniği, dolaşımı ve su kaynaklarının geliştirilmesi ile ilgili projelerin planlama, projelendirme, inşaat, işletme ve bakım gibi çeşitli aşamalarında gerekli olan temel bilgiler; hidrolik anabilim dalı içinde açılan çeşitli lisans ve lisansüstü derslerin kapsamında sunulmaktadır.” Diyor.

 

Doç. Dr. Şebnem Karahançer ise İnşaat Mühendisliği, Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanlığı’nda yani üniversitenin sayfasındaki tanımına bakıyorum “Ulaştırma Ana Bilim Dalında Türkiye'de ağırlıklı olarak kara yolu ve demir yolu tasarımlarıyla uğraşılır. Ancak uluslararası sahada değerlendirilecek olursa Havalimanları, su yolları ve boru hatları da diğer branşlar gibi ön plana çıkar” diyor.

Ne alakası var bunlarla taksicilerin araç içindeki dijital güvenlik kamerasıyla dedim.

UKOME’nin yetkilileri de şimdi verilen şikayet dilekçesine istinaden, firma yetkililerinin aldığı ve Mehmet Ali Alkan’a sunduğu, Alkan’ın da UKOME’ye sunduğu uygunluk belgesini askıya alarak YÖK’e soracaklar. “Bu bilim insanları, uzmanlık alanları olmamasına rağmen böyle bir rapor verebilir mi?” diye.

Ha unutmadan Öğretmenevleri taksi durağına yeni bir ticari taksi konulmuş geçenlerde.

2 milyonluk taksi oldu mu size 10 milyonluk.

Kimin acaba bu taksi?

Bana bir isim verdiler ama pek tanıdık gelmedi. WhatsApp’dan yazın da size ismini söyleyeyim. Belki başında bulunduğunuz kefalet kooperatifindeki çalışanlarınız, yakınlarınız filan tanıyabilir.

Ya Mehmet Ali başkan yatacak yerin yok valla senin.

NOT: Mehmet Ali Alkan başkanım, kızınızı nişanlamışsınız. Hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. Mutluluklar diliyorum. 

KEŞ ON DI TEYBIL: İstanbul kumarbaz camiasının ağzıyla büyük ve nakit para demektir. 

Bu yazı toplam 3091 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.