1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 26 °C

KILIÇDAROĞLU’NA, RÜŞVETLE HEDİYE

KILIÇDAROĞLU’NA, RÜŞVETLE HEDİYE
Antalya’nın Serik İlçesinde CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in dün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde “Sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek istifa etmesinin ardında rüşvet kayıtları olduğu iddia edildi

 

KILIÇDAROĞLU’NA, RÜŞVETLE HEDİYE

 

Antalya’nın Serik İlçesinde CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in dün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde “Sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek istifa etmesinin ardında Ö.Ö. isimli bir hal esnafından oğlunu ve eşini belediyede işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığının ses kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Torbacılık yapan damadını Muratpaşa Belediyesinde zabıta yapması ile tanınan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir’den izinsiz olarak kayıt edildiği tahmin edilen ses kayıtlarına göre, istifa eden CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in yine rüşvet karşılığında 11 kişiye de işe yerleştirme sözü verdiği iddia edildi.

 

25 telefon görüşmesinin içinde ayrıca CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülerek hediye edilen kilimin yanı sıra hem kendisine, hem özel kalem ve korumalarına portakal, limon ve mandalinaları rüşvet olarak Ö.Ö.’den aldığı iddialar arasında yer aldı.

 

İddiaya göre Antalya Toptancı Hali’nde kabzımallık yapan Serik’li Ö.Ö, oğlunun işe yerleştirilmesi için geçtiğimiz yıl, pandemi döneminde Serik CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir ile görüştü. Demir, Ö.Ö.’nün oğlunun işe yerleştirilmesi karşılığında yüklü miktarda bir rüşvet istedi. Ö.Ö. bu parayı kendisine verdi.


Ancak Ö.Ö.’nün üniversite mezunu oğlu temizlik işçisi olarak işe girmeyi kabul etmedi. Bu sefer verilen para geri alınmak yerine, Ö.Ö.’nün paraya ve çalışmaya ihtiyacı olmayan eşinin sigortasını tamamlatmak için eşi F.Ö.’nün temizlik işçisi olarak işe yerleştirilmesine karar verildi.

 

İddiaya göre CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile görüştüğünü ve hemen işe başlatacağını söyledi. Ancak günler geçmesine rağmen bu da gerçekleşmedi. Ö.Ö. ile yapılan telefon görüşmelerinde Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile görüştüğünü, yıl başında ayarlama yaparak 8-10 kişi işe alacağını olmaz ise oraya başlatacağını söyledi.

 

Muhittin Böcek’in hastanede yattığı dönemde ve tam da Böcek’in Mehmet Hacıarifaoğlu’nu başkanvekilliği görevinden aldığı gün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya gelip, Kundu bölgesinde bir otelde toplantı yaptığı sırada İbrahim Demir, Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarına, korumalara hediye edilmek üzere Ö.Ö.’den kasa kasa portakal, limon ve mandalina hazırlatmasını söylüyor. Demir ayrıca kasalarca rüşvet portakal, limonlarla beraber Kundu’daki otele gelirse, kendisini Kemal Kılıçdaroğlu ile tanıştıracağını söylüyor.

 

Ö.Ö. arasında bir süre daha telefon görüşmeleri sürerken, İbrahim Demir, Muhittin Böcek ile aralarının düzelttiklerini belirterek artık Büyükşehir’e de işe yerleştirme yapabileceğini söylüyor.

 

Bu arada telefon konuşmalarından anlaşıldığı üzerine CHP’li belediyelerde işe alımlar olmadan önce ilçe başkanlarına listelerin gittiği ortaya çıkıyor.

 

Ö.Ö. sonunda CHP İlçe Başkanı ile yaptığı ağır küfürlü konuşmalarda ya parasını geri vermesini ya da söz verdiği işe yerleştirmenin gerçekleşmesini talep ediyor. Ö.Ö. konuşmasının bir yerinde “Kılıçdaroğlu’na hediye aldırdın. Özel kalemindekilere, korumalara kasa kasa portakal-limon,domates hazırlatıp götürdün. Senin masrafın bana 49 bin lira. Benim paramı geri ver” diyor.

 

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir ise “Paranı geri ödeyeceğim. Ama bu hiçbir yerde duyulmasın. Ayın 10’nundan sonra geri ödeyeceğim. Ama senin eşini de para-pul talep etmeden işe başlatacağım. Diğerleri gibi olmayacak bu sefer” diyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e çok ağır küfürlerin havada uçuştuğu telefon konuşmalarında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e karşı övücü cümleler kurulan ses kayıtlarında CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in kendi çocuğunu bile 8 ayda Muratpaşa’ya işe başlattığını, baldızının kızını bile başvuru yaptırmadan işe başlattığını itiraf ediyor.

 

Olayla ilgili olarak Ö.Ö. tarafından hem savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, hem de aynı ses kayıtlarının CHP Genel Merkezine gönderildiği öğrenildi.

 

Dün akşam saatlerinde istifa eden CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir’in yerine Mustafa Kurt atandı.

 

İbrahim Demir’in tefecilikle suçlanan CHP İl Başkan yardımcısı yeğeni Mehmet Günal ise geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.