1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.726
  • Dolar 32.1576
  • Euro 34.741
  • Antalya 16 °C

KISA KISA

Teslime Tosun

 

 

Bu gün kısa kısa geçeceğim.

 

CHP GENEL MERKEZİ KAYNIYOR!

Biliyorsunuz haberlere düştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zoom toplantısına bazı etkili ve yetkili CHP’nin tepe isimleri katılıp, “arz ediyorum efendim” diyerek İmamoğluna sunum yapıyorlardı.

Gizli bir şey değil. Kongre sürecine hazırlanıyorlar ve zaten basın açıklamasının yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Her neyse, İmamoğlu ve ekibini oluşturanların kongre için yapılan hazırlıklar tüm çıplaklığı ile ortaya dökülmesinin ardından Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımlar merakla bekleniyordu.

Kılıçdaroğlu Cumartesi günü tüm Büyükşehir Belediye Başkanlarını genel merkeze toplantıya çağırdı. Pazar gününe ise parti meclisini toplanmasına karar verdi.

Tüm bu gelişmeler ışığında İmamoğlu, belediye başkanları toplantısına katılacak mı? Diye merakla bekleniyor ama asıl patarna parti meclisinde kopacak gibi gözüküyor. Meclis Grup Başkanı Özgür Özel ile grup başkan vekili Gökhan Günaydın’ın istifası isteneceği konuşuluyor.

 

OĞLUNU DA AL GİT!

İYİ Parti’nin ‘kurucular kurulu üyesiyim’ diyerek ortada kurum kurum kurulup, önüne geleni yumruklayıp, arkasına geçeni tepikleyen Musa Ertugan’ı Meral ablası, partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmiş.

Yumrukların efendisi Musa Ertugan kardeşim, ablan sana “Oğlunu da al git” demek istiyor.

Yazııık sana valla acıdım haline 

 

NE VERİİİM ABİME?

Genel seçimin hemen ardından İyi Parti kurmayları “ittifak bitti” açıklamaları ile CHP’yle ittifakı bitirip, kendi yollarını çizeceğini açıkladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı konuşmada CHP’ye yönelik olarak 'Size hayatta başarılar, 15 vekil hayatımdaki en büyük pişmanlığım' dedi.

Yerel seçimler için ittifakın konuşulmasının çok erken olduğunu herkes altını çizerken o da ne? Antalya’nın, Ankara’lı il başkanı Vahdet Afşin Karacan, Gazeteci arkadaşım Ali Buldu’ya beyanat veriyor “CHP Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerini bize bırakması gerekiyor” diye

İlk tepkim “Ayyy canım benim ya! Pilav üstü, az kuru? Şiş-köfte piyaz. Ne veriiim abime? Şeklinde oldu.

Ama durun bir dakika.

Herkes ittifakın bittiğini deklere etmişken Afşin başkan neden böyle bir açıklama yaptı acaba?

Genel merkez milletvekilli adaylarından istenen paraların hesabını mı soruyormuş?

İstenen parayı ödediği iddia edilen vekil adayı şimdi GİK’e mi girmiş?

Antalya’daki başarısızlık nedeniyle partililerinden ağır eleştiriler mi alıyormuş?

İstifa etmesi için baskı mı kuruluyormuş?

Partiler saldırabilir diye korumamsı tiplerle mi geziyormuş?

Yok canıııım, görevden alınacak iddiaları doğru değildir bence.

‘O nedenle böyle bir açıklama yapıp, parti içindeki dikkatleri başka yöne çekmek için çabalıyor’ demeleri karşısında diyecek bir şeyim yok.

Partililerin kendi yakasından düşüp, “Konyaaltı ve Muratpaşa belediye başkan adaylığı için hazırlanın” diye partinin mırmırlarına havuç uzattığı yorumunu, asla kendisine konduramam.

“Partililerin siyasi duygularını gıdıklayarak, belediye başkanlığı, meclis üyeliği, başkan yardımcılığı gibi gibi beklenti içine sokup, kendi koltuğunu sağlamlaştırya mı çalışıyor” denmesini gayet normal karşılıyorum.

Zira her siyasetçi kendi üzerine gelen partilileri siyasi beklenti içine sokup, dikkatlerini başka yöne çekme yöntemini yapardı. Şimdi İyi partideki bazı isimler kendisini belediye başkanlığı koltuğunda hayal ediyor ve il başkanı ile iyi geçinelim moduna geçecekler.

CHP’liler bu açıklamaya niye atladılar onu anlamadım.

Olmayacak duaya amin demeye çıkmış adama destek olunur kardeşim.

 

NOT: Ulaşımla ilgili vatandaşlara şöyle bir şey söyleyebilirim. Evet zam geldi. Akaryakıta yapılan bunca zam ve ÖTV'den sonra yapılabilecek hiç bir şey yoktu. Hangi bir şeye zam gelmedi ki?

Sabah-akşam zamanında gelmeyen, hamama dönmüş otobüslerde 50-100 kişi üst üste yolculuk yapmak zorunda kalanlar 'Aman işe geç kalmayalım' diyenler için çok az kaldı. Bir hafta on güne kadar ulaşımdaki sıkıntılar hissedilir derecede normale döneceği müjdesini şimdiden verebilirim. 

Bu yazı toplam 3066 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.