1
  • BIST 10965.1
  • Altın 5775.758
  • Dolar 42.5155
  • Euro 49.5949
  • Antalya 14 °C

KIYABİLİYORSANIZ YAPIN

Teslime Tosun

 

Bahardan mıdır, yazdan mıdır bilinmez, kendimi çok yorgun hissettiğim günleri yaşıyorum.

Bıraksalar beni, uzansam şöyle koltuğa ve hiçbir şey yapmadan yatsam diyorum.

Elbette benim gibi kurtlu birisi için bu ancak birkaç saatlik bir ruh halidir. Daha yarım saat uzanmadan sıkılıyorum ve başlıyorum Yahudi tüccar misali karıştırıyorum orayı burayı.

 

İşte orayı burayı karıştırırken Antalya Valiliği Yatırım İzleme Müdürlüğünün turizm merkezlerimizden birisi olan bakir sahillere sahip, tarihin ve denizin birleştiği nokta olan Adrasan’da “Kumluca-Adrasan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gemi Bot Destekleme Tesisi” yapılacağını öğrendim.

Tesis, Adrasan’ın bakir koylardan birisine 203,46 m2 olarak yapılacakmış. Elbette iskelesi, bakım yerleri filan derken koca bir yer olacaktır.

Bu bölgede kesinlikle sahil güvenlik komutanlığının denetimi olmalıdır. Zira gezi tekneleri nedeniyle iş çığırından çıkmıştır. Koca sahilin her yanını gezi tekneleri kapatmıştır. Vatandaşın sabah ve akşam saatlerinde denize girecek alanı, sahili kalmamıştır.

Elbette gezi teknesi ruhsatını aldıktan sonra tekne içinde yaptıkları değişiklikler, 10 kişilik tekneye 30 kişiyi bindirmeler, yeterince can yeleğinin bulunmaması gibi şeylerden dolayı Allah göstermesin bir felaket esnasında tam bir skandal ile karşı karşıya kalabiliriz.

Ama sayın yetkililer Sahil Güvenlik Bot destekleme tesisini Adrasan burnunu geçer geçmez Kumluca ilçesi sahilinde yapılsa daha iyi olmaz mıydı?

Sahil Güvenlik botlarının motorlarının ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Hayvan gibi makine var botlarda. En ufak bir olayda Kumluca’dan Adrasan koyuna gelmesi en fazla 10 dakika bile sürmez.

O bakir koylardan birisini tahrip etmek yerine neden daha uygun bir yerde yapılmaz?

Bilmiyorum ama masa başında alınan bir kararsa eğer lütfen vazgeçin.

Ne olur yapılacak tesis yerini yerinde görün.

Dantel gibi Allah’ın işlediği o koylara kıyabiliyorsanız yine yapın.

 

Bu yazı toplam 2473 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.