1
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 25 °C

KONDER, Kabotaj Bayramı’nı Kekova’da kutladı

KONDER, Kabotaj Bayramı’nı Kekova’da kutladı
Konyaaltı Kültür Eğitim Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KONDER), Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Kekova’ya yat turu düzenledi.

Yat turu için sabah saatlerinde otobüslerle Demre’ye hareket eden KONDER üyeleri, Demre yat limanından denize açıldı. Dernek üyeleri gezide batık şehir, Hamidiye, tersane, akvaryum, Gökkaya ve Burç koylarını gezerek, tarihi kalıntıları görme fırsatı buldu. Geziye katılanlar, mavi ve yeşilin bütünleştiği koylarda denize girmenin tadını çıkardı.

 

KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Kabotaj Bayramı dolayısıyla her yıl farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten KONDER Başkanı Durali Kolpak, “Kabotaj Bayramında denizciliğin önemini anlatmak için farklı etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl antik Likya uygarlığından buyana denizcilik faaliyetlerinin yoğun olduğu Kekova bölgesine yat turu düzenledik. Dernek üyelerimiz geçmişten bugüne denizcilikle ilgili hem bilgi sahibi oldular hem de keyifli bir gün geçirme fırsatı buldular” dedi.

 

“DAHA ETKİN KULLANMALIYIZ”

640 kilometrelik kıyı uzunluğu bulunan Antalya’da denize ve denizciliğe yeterince ilgi gösterilmediğini vurgulayan Kolpak, “Denizlerimizi çok daha etkin kullanmalıyız. Marina sayısının artması, su sporları, balıkçılık ve deniz ulaşımının desteklenmesi gerekiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi denizciliğe ve su sporlarına teşvik etmeli ve yönlendirmeliyiz” diye konuştu. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.