1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 20 °C

Korkuteli’ne mobil hizmet

Korkuteli’ne mobil hizmet
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürerek sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini veriyor.

Korkuteli’ye bağlı Ulucak, Beyiç, Avdan ve İmecik mahallelerinde yaşayan çocuk, genç, yaşlı bireylere doktor, hemşire,  sosyolog, psikolog, kuaför hizmeti verildi. Çocuklara diş eğitimi, kadın ve erkeklere kuaförlük hizmeti sunulurken, yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan bireyler ise sağlık kontrolünden geçirildi.

Sosyal Hizmetler ve Sağlık Hizmetler Dairesi Başkanlarının idaresinde gerçekleştirilen çalışmaya, doktor, hemşire,  sosyolog, psikolog ve kuaför olmak üzere geniş bir ekip katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen ekip içerisindeki diş doktoru tarafından 337 çocuğa diş temizliği, bakımı ve fırçalama teknikleri uygulamalı anlatılıp diş macunu, diş fırçası, konuyu anlatan broşür ve boyama kitapları hediye edildi.

 

 

DOKTORLAR MUAYENE ETTİ

Bakıma ihtiyaç duyan hastalar ve engellileri evlerinde ziyaret eden sağlık ekipleri, sağlık kontrollerini gerçekleştirdi. Sosyal güvencesi olmayan 207 ihtiyaç sahibi için inceleme yapılıp sosyal kart talebi alındı. Sosyologlar  evlerde incelemeler yapıp vatandaşların taleplerini yerinde dinledi. Ayrıca hasta olan yaşlı kadın ve erkekler tek tek muayene edildi. Tansiyonları ve şekerleri ölçülen hastaların sağlıkla ilgili şikayetleri dinlendi. Durum önem arz edenler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Doktorlar yaklaşık 300 kişiye vatandaşın sağlık taramasını yapıp gerekli konularda bilgiler aktardı.

 

 

MOBİL KUAFÖR YAYLARDA

Mobil tırda ise genç, yaşlı ve çocuklardan oluşan 80 kişiye saç kesimi, tıraş, cilt bakımı, el ve ayak tırnakları bakımı konularında hizmet verildi. Çocukların saçları tıraş edildi, yaşlıların sakalları kesildi. Kızların ise saçları istedikleri şekillerde örüldü.

 

 

AYAĞIMIZA KADAR HİZMET GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Avdan’a kazandırdığı Mahalle Konağında gerçekleşen sağlık hizmeti hakkında konuşan Mahalle Muhtarı Ali Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin ayaklarına kadar sağlık hizmetini getirdikleri için mutlu olduklarını söyleyip, “Evinde yatılı hasta olan vatandaşlarımıza kadar doktor hemşire geldi. Evde sağlık bakımı yaptılar, yaşlılarımıza sağlık taraması yapıldı. Çocuklarımıza diş fırçaları dağıtıldı bay bayan kuaför hizmeti verildi. Bizler için faydalı bir hizmet oldu. Başkanımız Menderes Türel’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

ALLAH TÜREL’DEN RAZI OLSUN

Avdan Mahalle sakini Mehmet Topçu da, “Böyle güzel bir hizmeti beklemiyorduk çok sevindik. Doktor ve hemşire köyümüze geldi bizleri ücretsiz muayene etti bundan iyisi can sağlığı. Tansiyonumuza baktılar, şekerimizi ölçtüler herkes kendi sağlık derdini anlattı. Çocuklarımıza diş macunu fırçası dağıttılar hepimiz çok memnun olduk. Allah Menderes Türel başkanımızdan ve bu hizmeti buraya getirenlerden razı olsun” diye konuştu.  HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.