1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

KÖŞEBAŞI

KÖŞEBAŞI
BİZ YAZDIK, KOCAGÖZ GÖREVDEN ALINDI

Tam üç gün önce AK Partide sürprizler beklediğimi belirterek, ANET Genel Müdürü ve Büyükşehir Meclis üyesi Mesut Kocagöz'ün Kepez Belediye Başkan adaylığı için çalışmaları olduğundan bahsederek, AK Partiden olmayacağını ama başka partiler ile görüşmeler yaptığını ima ederek, "Acaba hangi partiden aday olacak" diye sormuştum.

Benim bu yazımın üzerinden üç gün geçmişti ki, ABB Başkanı Menderes Türel, Mesut Kocagöz'ü tüm görevlerinden azlettiğini açıkladı. ANET Genel Müdürü olan Mesut Kocagöz aynı zamanda Antalya Hayvancılık A.Ş.'de de yönetim kurulu üyeliği yapmaktaydı.

Başkan ayrıca bu güne kadar yapmadığı bir şeyi daha yaptı. Başkan Türel; bu güne kadar kamuoyu önünde birlikte çalıştığı yol arkadaşlarına karşı vefası ve nezaketini hiç bırakmadı. Görevden aldığı; geri kızağa çektiği personeliyle ilgili en ufak bir yorumda bulunmamıştı. Hatta şu kadarını söyleyeyim, hakkında "Türel görevden alınacak" diye dedikodu yapan Murtaza Tamyürek hakkında bile kötü bir şey söylemedi. Ancak bu sefer farklıydı.

Yani yine nezaketini elden bırakmadı ancak bu sefer Kocagöz'ün tüm görevlerinden uzaklaştırdığını tüm kamuoyu ile paylaştı. Tüm medya temsilcilerine geçilen açıklamada Mesut Kocagöz'ün bir süreden bu yana parti disiplinine, siyasi ilke ve nezakete aykırı başka siyasi partiler ile görüşmeler yaptığı iddiaları üzerine görevlerinden alınmıştır" diyerek altına imzasını attı.

SİYASİ NANKÖRLÜK

Mesut Kocagöz ile daha önce yaptığımız birebir görüşmede "Ben Menderes Başkanımla birlikte yol almak istiyorum. Eğer bana Kepez Belediye Başkanlığı için yol verirse, aday olacağım. Ve parti yetkilileri; teşkilat ve halk Hakan Tütüncü'yü değil beni tercih edecektir. Bunca yıldır hizmet ediyorum. Bulunduğum yere Menderes Türel getirmiştir. Eğer Menderes Türel başkanım bana (İşine bak) derse aday olmam, başkanımla çalışmaya devam ederim" demişti.

Menderes Türel, Mesut Kocagöz'e muhtemelen "İşine bak, işine odaklan) dedi. Baktı AK Partiden de kendisine yüz verilmedi. Kocagöz'ün içinde başkanlık olma hırsı her şeyin önüne geçti. Hangi partililer ile görüştüğünü çok iyi biliyorum.

Kendine kullanabileceği kukla yaratmaya çalışan bazı partililer, bir dönem önce Kepez'i çok az bir oyla kaybeden MHP'nin adayı DR. Murat Dinç Millet ittifakı çerçevesinde İYİ Parti ve CHP'nin adayı yapmak istiyorlardı. Ancak benim tanıdığım Murat Dinç, iplerini hiç kimsenin eline vermez. Başkanlık için hayata karşı duruşundan ödün vermeyecek kadar omurgalı birisidir.

İşte yukarda bahsettiğim bazı partililer bir yandan Dinç'i ikna etmeye çalışırken diğer yandan Murat Dinç'e alternatif yaratmak istiyorlardı. İşte bu nedenle karşılarında belediye başkanlığı için yanıp tutuşan Mesut Kocagöz kendisini bu gruba gösterdiği için aradıkları numuneyi bulmuş oldular. Maden bulmuş gibi sevindiler. Muhafazakar seçmen profilinin olduğu iddia edilen Kepez bölgesinde AK Partili birisi, ABB'nin icra makamınında uzun yıllar görev yapmış ve en önemlisi başkan olabilmek için tavizler vermeye hazır birisiydi.

Bahsettiğimiz bir grup partiliyle birlikte Mesut Kocagöz görüşmeleri hayli ilerletmişlerdi. Yılbaşından sonra ise Mesut Kocagöz birden bire Ankara yollarına düştü. Soranlara "Kız kardeşim hasta. Onun yanına gidiyorum" diyerek Ankara'daydı. Ancak Söğütözü ve Çankaya Mustafa Kemal Mahallesinde dolandığına dair tevatürler geldi.

Hayırlısı bakalım .

Siz hem "Bulunduğum yere Menderes Başkan getirdi. Başkan ne derse onu yaparım" diyeceksiniz, ancak reelde bunun tam tersi hareketlerle ortaya çıkacaksınız. Bence Mesut Kocagöz'ün bu yaptığına siyaset denmez.

Dense dense "SİYASİ NANKÖRLÜK" denir.

Dense dense "SİYASİ İNTİHAR" denir.

 

NOT 1: Bu arada aldığım duyumlara göre Başkan Menderes Türel'in bazı üst düzey personeli ile yaptığı bir konuşmada özellikle ileri-geri hareket etmeye meyilli olanlara karşı "Gitmek isteyen hemen gitsin. Ben göndermeyeyim" dedi.

NOT 2 : Antalya Büyükşehir Belediyesinde bazı değişikliklerin yapılacağını daha önce yazmıştım. Önümüzdeki günlerde birkaç tane daha bekliyorum ben.

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.