1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Antalya 16 °C

Kurs merkezleri öğrenci ve velileri memnun ediyor

Kurs merkezleri öğrenci ve velileri memnun ediyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden, öğrencilerin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden, öğrencilerin ve velilerin memnun olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kurs merkezlerinden eğitim alan 7 bin öğrenci, ücretsiz olarak verilen eğitimin kendilerini memnun ettiğini vurguluyor. Öğretmenlerin ilgisi, yaklaşımı, sınav konusunda verdiği manevi desteğin yanı sıra, kurulan güven ve samimi bağ sayesinde sosyal ilişkilerinin de geliştiğini söyleyen öğrenciler, hayata dair de kazanımlar elde ediyor.

Çocuğu için iyi bir gelecek isteyen ve bunun için Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerini tercih eden veliler ise çocuklarının kursa severek gitmesi ve eve mutlu dönmesinin, hem eğitim hem de sosyal hayatta verdiği katkılar dolayısıyla mutlular.

"Öğrenci-öğretmen-veli ilişkisini sıcak tutuyoruz"

Halkkent Kurs Merkezinde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Taner Tazegül, "Kurs merkezlerimizde öğrencilerimizin sınava yönelik hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimize her hafta ücretsiz deneme yapıyor ve ücretsiz kaynak kitabı sağlıyoruz. Eğitim sürecinde velilerimizden de kopmuyoruz. Veli ziyaretlerimiz ve aramalarımız neticesinde, öğrenci-öğretmen-veli ilişkisini sıcak tutuyoruz" dedi.

Eğitim hizmetleri haricinde sosyal hizmetler alanında da öğrencilere verdikleri desteklerden bahseden Tazegül, "LGS öğrencilerimize öğle yemeği, YKS öğrencilerimize çorba hizmeti sağlıyoruz. Belediyemizin tüm hizmetlerinde olduğu gibi, eğitim hizmetlerinde de memnuniyetle işimizi yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarının ücretsiz eğitim almaları, birçok aile için çok önemli"

Erdemli Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinde biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Nihat Hakverdi, "Öğrencilerle; öğretmen-öğrenci ilişkisi değil de daha çok abi-kardeş ilişkisi içerisine girmeye çalışıyorum. Çünkü benim öğretmenlikten anlayışım bu. Onların bizi sevmesi, bizim onları sevmemiz" diye konuştu.

"Burada aldığımız eğitim sayesinde, okul derslerimizde de başarımız yükseliyor"

Aldığı eğitimden çok memnun olduğunu söyleyen Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Zeynep Büşra Çoban, "Kursu çok seviyorum. Öğretmenlerle aram çok iyi ve arkadaş gibi davranıyorlar. Dersleri anlamama yardımcı oluyorlar. Kaynak kitaplar da veriliyor. Öğretmenlerin anlamadığımız konuları tekrar etmeleri, detaylar üzerinde durulması çok hoşuma gidiyor" şeklinde konuştu.

Büyükşehir kurs merkezi öğrencilerinden Ecrin Tanem Varlı, aldığı eğitim sayesinde derslerinde başarı elde ettiğini söyleyerek, "Bize bu imkânları sağladığı için başkanımız Vahap Seçer'e çok teşekkür ediyoruz. Burada aldığım eğitim sayesinde derslerimde başarılarımı yükseltiyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler kadar aileler de memnun

Velilerden Fatma Işık, kızının kurs merkezinden 2 yıldır faydalandığını ifade ederek, "Kurumdan ve öğretmenlerden çok memnunuz. Burada ilgi var. Ücretsiz yemek veriliyor. Kitap ve deneme sınavları ücretsiz. Kaliteli bir yer. Burada aldığı eğitim sayesinde kızımın okuldaki dersleri de iyi oluyor" dedi.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.