1
  • BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • Antalya 30 °C

Mersin’de Aşık Mahzuni Şerif konserle anıldı

Mersin’de Aşık Mahzuni Şerif konserle anıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ölümünün 22. yılında "Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri" düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ölümünün 22. yılında "Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri" düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, Aşık Mahzuni Şerif'in türküleri şef Erdal Koşar yönetiminde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu solistlerinden Özge Çabuk, Çiğdem Akdoğan ve Zeynep Özel Gündüz ile koro tarafından seslendirildi. Salonu dolduran Mahzuni sevdalıları da türkülere eşlik etti.

Konsere katılan konuklara teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, böyle bir anma etkinliği gerçekleştirmekten dolayı oldukça gururlu ve mutlu olduklarını belirtti. Özgülder, "Ne kadar şanslıyız ki Aşık Mahzuni Şerif gibi büyük bir değerimiz var. O'nun güzel eserleriyle ihya olduk. Ama yine ne kadar şanslıyız ki böyle muhteşem bir orkestra var. Bütün orkestra sanatçısı ve solist arkadaşlarımın sesine sağlık. Elbette kıymetli şefimiz Erdal Koşar'a teşekkür ediyor, bu güzel eserlerin düzenlemesini de yaptığı için ayrıca kutluyorum" dedi.

Şef Erdal Koşar da güzel bir repertuar ile seyircinin karşısına çıktıklarından ifade etti. Koşar, "Mahzuni Baba o kadar güzel eserler bırakmış ki, hangilerini seçip seyircilerimize sunacağımızı şaşırdık. Hepsi birbirinden güzel ve derin duygular içeren, halka mal olmuş türküleri seçmekte gerçekten zorlandık. Ama halkımız bundan gayet memnun kaldı" diye konuştu. Konser ile sadece Aşık Mahzuni Şerif'i değil, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası içerisinde olunmasından dolayı Atatürk'ü de andıklarını dile getiren Koşar, "Mahzuni Baba'nın Mustafa Kemal Atatürk'e yazmış olduğu "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" türküsüyle konserimizi sonlandırdık" dedi.

Şeyda Mahzuni: "Mahzuni'yi bilmek, eserlerini dinlemektir"

Aşık Mahzuni Şerif'in kızı Şeyda Mahzuni ise "Bu platformda sizlerle olmak, hakikaten çok onur verici. Duygular yoğunlaşınca, kelimeler dilimizde tıkanıyor. Bugün Mahzuni Şerif'in, sevgili babamın Hakk'a yürüyüşünün 22. yıldönümünde, bütün Mahzuni severlerle olmak beni hakikaten çok duygulandırdı" diye konuştu.

Mahzuni Şerif'in, emeğin, acının, hakkın, adaletin, aşkın ve sevdanın direnişli sesi olduğunu ifade eden Mahzuni, "Mahzuni Şerif Hakk'a yürüdüğü yıl henüz doğmamış bir çocuk, bugün Mahzuni Şerif türküleri söyleyebiliyorsa, Mahzuni Şerif ölmedi. Mahzuni Şerif'in dileği; ülkesi ve tüm dünya halkları adına aydınlık, refah ve adalet içinde bir yaşamdı. Mahzuni'yi bilmek, eserlerini dinlemektir" dedi.

Konser sonunda Özdülger, şef Erdal Koşar'a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz da Şeyda Mahzuni'ye çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.