1
  • BIST 10240.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Antalya 23 °C

Mersin’de edebiyat rüzgarı esti

Mersin’de edebiyat rüzgarı esti
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Edebiyat Festivali"...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Edebiyat Festivali" sona erdi.

4 gün boyunca atölyeler, paneller, söyleşiler, okumalar, konferanslar ve edebi deneyimlerle edebiyatseverleri bir araya getiren festivalde, katılımcılar sevdikleri yazarlarla buluşarak kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Fransa'nın konuk ülke olarak yer aldığı festival bu yıl "Yenileşmeler" teması ile gerçekleştirildi.

"Edebiyat hepimizin ilacı"

Yazar Ayfer Tunç, yoğunluğundan dolayı festivalin sadece bir kısmına katılabildiğini, ancak katılımcıların yaptığı değerlendirmelerin çok güzel olduğunu söyledi. Tunç, "Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla harika bir festivalmiş. Çok değerli sanatçılarla bir arada olduklarını ve uluslararası olmasını desteklediklerini söylediler. Edebiyat aslında hepimizin ilacı. Onun için buna çok ihtiyacımız vardı" dedi.

Festivalin içeriğini çok başarılı bulduğunu söyleyen yazar Aslı Tohumcu da "Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir emek vermiş, çok güzel bir yatırım yapmış. 4 gün boyunca dolu dolu konuşmalar, atölyelerle çok güzel bir program oldu. Katılımı da çok güzel buldum" diye konuştu.

"Örnek bir festival olarak diğer belediyelere de bildirilmeli"

Şair Ahmet Telli de festivalin kent kültürünü demokratikleştirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Bu festival oldukça yoğun ve gerçekten entelektüel seviyesi yüksek bir festival oldu. Bence bu festival kaydı alınıp, örnek bir festival olarak diğer belediyelere de bildirilmeli ki benzerlerini yapabilsinler. Çünkü sadece kitle gözetilerek yapılan konser ağırlıklı, popüler kültür ağırlıklı festivallerin yerine, bu tür fikri düzeyi yüksek festivallere örnek olması bakımından da bu festivali kutlamak gerekir" ifadelerine yer verdi.

"Festival bazen eğlendirici, bazen bilgilendirici oldu"

Festivalde; "Edebi Eleştiri Yazmak" atölye çalışması ile okurlar ve yazarlığa adım atmak isteyenlerle buluşan edebiyat eleştirmeni Ömer Türkeş ise festivalin çok iyi geçtiğini ifade ederek, "Çok profesyonel bir düzenlemeden söz edebilirim, ama daha önemlisi konuşmacılar çok iyi seçilmiş. Ben kendim de faydalandım, dinledim ve bazen eğlenceli oldu bazen bilgilendirici oldu" dedi. Katılımın çok canlı olduğuna dikkat çeken Türkeş, "Burada gerçekten canlı ve güzel bir katılım vardı. Burada örgütlenmiş, tanıtılmış ve bir izleyici grubu oluşturmuş bir festival olması bunun en büyük başarısı, onu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Gençler, festival kapsamında sevdikleri yazarlarla buluştu

Festivalde sevdiği şair ve yazarlarla buluşma imkanı yaşayan gençlerden Ali Şahin Özkan, "İlgi alanıma yönelik bir etkinlik olduğunu gördüm ve katılma gereği duydum" dedi. Gençlerden Samet Kamal ise festivale ilk kez katıldığını aktararak, "Bir daha bir yerde göremeyeceğimiz insanlar olduğu için, kitaplarını da önce okumadığım ve merak ettiğim için geldim. Güzeldi, gayet keyifli geçti" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.