1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 24 °C

Mersin’de ’Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’ büyük ilgi görüyor

Mersin’de ’Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’ büyük ilgi görüyor
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtığı ve ilçede bir ilk olan "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi" ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtığı ve ilçede bir ilk olan "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi" ilgi odağı olmaya devam ediyor. Çocuklara, bilim ve teknolojiyi görerek, deneyerek ve uygulayarak öğrenme imkânı sunan merkezi, son olarak Kıbrıs İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Gündoğdu Mahallesi'nde açılan merkezde, "enerjiden elektrik üretimi; arduino eğitimi (açık kaynak kodlu yazılım ve donanıma sahip bir mikro denetleyici platformu), robotik kodlama, okul öncesi çocukların el-beyin koordinasyonu ve problem çözme becerisi kazandırma, planetaryum" gibi çocuklar ve gençlerin bilim ve teknoloji ile buluşacağı özel bir ortam bulunuyor. Merkezin amacı, Akdeniz'in yanı sıra diğer merkez ilçelerde öğrenim gören öğrencilerin de yaparak, yaşayarak ve görüp deneyerek öğrenmelerini sağlamak, çocuklara günlük hayat becerileri kazandırmak, kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirip eğitim hayatlarındaki başarı çıtasını çok daha yükseklere çıkarmak.

Merkezi ziyaret eden Kıbrıs İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte bazı deneyler yaptı, bilimsel araç, gereç ve materyaller ile çeşitli çizimleri meraklı gözlerle izledi. Merkezi gezip gördükleri için mutlu olduklarını, kitaplarda anlatılan bazı dersleri burada deneyerek ve dokunarak görme şansı yakaladıklarını anlatan öğrenciler, bazı elektronik cihazların ilgilerini çok çektiğini, merkezde hem öğrenip hem de eğlendiklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.