Antalya Haberal

DOĞU YAKASINA BAKALIM

02 Mayıs 2024 Perşembe 07:06

Bu gün de size biraz Ak Parti Antalya İl teşkilatından bahsedeyim.

Seçimlerin Ak Parti açısından Antalya’da büyük bir hezimetle sonuçlanmasından sonra hızlıca toparlanmaya çalışılıyor.

İl Başkanı Ali Çetin’in görevden alınmasıyla ilgili çıkan dedikodular şimdilik durdu.

Bu seçimlerde Ak Parti sadece Antalya’da kaybetmedi.

En azından ağzı kulaklarında 600-700 dairesi ortaya çıkıp, buna rağmen seçimi alacağının sözünü veren Ankara’da Turgut Altınok, İstanbul’da bir çok eski ve yeni bakanların desteklediği Murat Kurum, Bursa’da Alinur Aktaş gibi isimler seçimleri kaybettiler.

Aldığım bilgilere göre gelen talimatlar doğrultusunda Ak Parti tabanında görüşmeler yapılıyor ve sorunun ne olduğu çözümlenmeye çalışılıyor.

Biliyorsunuz, Ak Parti’nin özelliği gerektiğinde adına ‘Metal yorgunluğu’ deyip, gerektiğinde ‘Sağlık sorunları’ nedeniyle sürekli yenilenip, kemikleşmiş kadro haricinde yeni yüzleri siyasete sokmasıyla biliniyor.

Antalya bazında konuşacak olursak, her ilçeye il yönetiminden koordinatörler atanmıştı. Şimdi o koordinatörler kameralar eşliğinde teşkilatları ile toplantılar yapıyorlar ve seçimin kaybedilme nedenlerini sıralamaya çalışıyorlar.

Serik, Döşemealtı, Kepez gibi bir çok ilçede koordinatörler günlerdir teşkilatlarda kim varsa toplantı üzerine toplantı yaparak harıl harıl günlerdir çalışıyorlar.

Ama size bir şey diyeyim, koordinatörler gittiklerine, gideceklerine bin pişman geri dönüyorlar. Partililer, Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in yerine koydukları koordinatörleri geldiklerine, geleceklerine, toplantı yaptıklarına bin pişman geri gönderiyorlar.

Bu sefer tabandan parti yönetimine karşı zaman zaman hakarete bile varan ağır eleştiriler yüzlerine karşı sıralanıyor

Bu arada çok ama çok önemli bir bilgi daha vereyim size.

Siyasette çok çok üst düzey, hem de kendi partilisi olmayan birisi Hakan Tütüncü’yle ilgili öyle güzel şeyler anlattılar, öyle güzel tespitler yaptılar ki, bizim gözümüzün önünde olanları göremiyoruz ama elin adamları kilometrelerce öteden kimin ne yaptığını gayet iyi biliyorlar.

Ankara siyasetinde Hakan Tütüncü’nün ismini çok bambaşka yerlerde duyarsak hiç şaşırmayın.

Zira Ankara siyasetinde Hakan Tütüncü’nün ismi konuşulup, yaptığı çalışmalar, kütüphaneler, yollar, yeni yerleşim alanlarına yaptıkları yatırımlar ve hatta çok ilginç gelecek size Akhisar’da sökülen asırlık zeytin ağaçlarının Hakan Tütüncü’nün çabalarıyla Antalya’ya getirilip, çeşitli park ve bahçelerde kütüphane önlerine dikilmesi mevzusu takdir ediliyordu.

Ankara siyaseti Hakan Tütüncü ismini yeniden geri kazanabilir, haberiniz olsun.

NOT1 : Ak Partinin önemli isimlerinden birisinin Diyanet Vakfına karşı zehir zemberek bir dava açtığını biliyor muydunuz? Önümüzdeki günlerde bu konu epey konuşulacak olan bu davanın sonu nereye varır bilemem.

NOT 2: Hürriyet Gazetesinden Abdülkadir Selvi'nin işaret fişeğini attı. Bu günkü yazısını mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Zira başta Osman kavala olarak tahliye edilmesine yönelik yol haritasını yazmış. Bu gün gerçekleşecek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ana Muhalefet Partisi CHP'nin lideri Özgür Özel arasında Gezi Davası mahkumlarını yakından ilgilendiren konu gündeme gelecek. Özellikle AİHM Kararlarının uygulanmasına yönelik adımlar geliyor. Yani gezi mahkumları ve Avrupa ile Türkiye'yi karşı karşıya getiren Osman Kavala meselesi çözülüyor. 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları

14 Mayıs 2024 Salı 09:28

DURUŞ SERGİLEDİ

13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:09

GAZETECİLİK YAPIYORLAR

08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:42

TASARRUF ŞART

07 Mayıs 2024 Salı 10:27

ALGI BAMBAŞKA BİR ŞEY

01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:58

KİTLE AYNI KİTLE

1