Antalya Haberal

NE OLDU BİZİM KARDEŞLİK?

30 Nisan 2024 Salı 12:10

Siyaset, Kepez Belediyesi hariç yavaş yavaş stabil haline dönüşmek üzere.

ABB Başkanı Muhittin Böcek, 20 yıldır gitmediği kadar CHP İl Binasına gidiyor. Partililer ile müthiş bir ahenk yakalamış durumda.

CHP’li belediyelerin ahenk ve uyum içinde çalışmaları Antalya için kazanımdır.

Bu arada 7-8 ay içinde kamuoyunun gözü önünde bir şey yaşandı. Baktım hiçbir yerde bu konuya değinilmemiş. Hiçbir meslektaşım “Ne oldu?” dememiş. Herkes ya unuttu, ya da üzerine tül sermeyi tercih etti.

Madem öyle her zamanki gıcıklığım ile ben sorayım bari.

Olayı kısaca size hatırlatayım.

15 Ağustos 2023 tarihinde Ümit Uysal ve ekibi Prag’a giderler ve Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın da katıldığı bir törenle 6 Bölge Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzalarlar.

(Orada ilçeler 1.2.3 gibi rakamlar ile tanımlanmış. Yani bizim Muratpaşa ilçe belediyesi yerine 6 bölge belediyesi olarak tanımlanıyor)

Sonracıma 6 Bölge Belediyesi ile yapılan protokol ile büyükelçiliğin bulunduğu Ankara Caddesinde Türkiye ve Çekya dostluk parkı kurulmasına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yılı anısına Çekya Prag Türk Büyükelçiliği yapılacak parka Atatürk heykeli koymak istedi.

Atatürk talebimiz, Prag 6 Bölge Belediye Meclisi’nce reddedildi. Gerekçe olarak 1915 olayları gösterildi.

Yani Ermeni lobisinin isteğini yerine getirdiler.

Tam seçim önüydü ve Ümit Uysal, kendi tabanının Atatürk hassasiyetini bildiği için, ayağına gelen bu fırsatı çok iyi değerlendirip; 14 Eylül 2023 tarihinde basına bir açıklama yaparak 6. Bölge Belediyesinin kararını gözden geçirmesini talep etti.

Başkan Uysal, 6. Bölge Belediye Başkanı ve meclis üyelerine hitaben yazdığı mektupta, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iftira niteliğinde bakış açısıyla bir karar verildiği takdirde derhal kardeş kent sözleşmesini feshedeceğimizi bildirdik” dedi.

Aradan 7 ay geçti ve 21 Nisan 2024 tarihinde Egemen Bağış bir açıklama yaparak 6. Bölgede dostluk parkının yapılacağını duyurdu. Ama parkta yer alması planlanan ve Ermeni lobisinin isteği üzerine reddedilen Atatürk heykelinden kesinlikle bahsetmiyor. Sözlerinin sonunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyor.

Zaten yarım akıllıyız, zihnim iyice karıştı.

Başkan Uysal, yaptığı açıklamada ne diyordu? “Karar çok yanlış bir bilgiye, çok yanlış bir kabule dayalı. Tartışmalı 1915 olaylarıyla ilgili Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sorumlu tutmaya kalkışan bilgisizce bir kabule dayanıyor. Bunu kabul etmemiz hiç mümkün değil. Sonuç alınamaz ise kardeş kent protokolünü tek taraflı fesih ederiz” diyordu.

Aradan geçen bu süre içinde ne oldu peki?

6 Haziran 2024 tarihinde parkta çalışmalar başlayacak.

CHP tabanının nefret derecesinde sevmediği Ak Parti’nin bir dönem güçlü bakanı Egemen Bağış, süreç boyunca işbirliği ve dayanışması için Prag 6 Bölge Belediyesinin kardeş şehri Antalya Muratpaşa Belediyesine ve Başkanı Ümit Uysal’a da teşekkür etti.

Eee ne oldu ATAMIZIN heykeli mevzusu?

Hani Atatürk heykeli konulmaz ise kardeş kent protokolünü iptal edecekti Sayın Uysal?

Sadece Atatürk’ün sözleri yazılacakmış parkın bir yerlerine.

İşte bunun adı algıdır arkadaşlar.

İşte bunun adı Gazi Mustafa Kemal’in adını siyaset uğruna kullanmaktır.

Ermeni lobisini kıramayan ve ATATÜRK’e hakaret ve iftira niteliğinde gerekçelerle heykelin dikilmesini reddeden Prag’daki o ilçe belediyesine atıp, tuttuğunu ‘Kardeş kent protokolünü bozarım ha’ diye delikanlılık yaptığını ATATÜRK’çü tabanına duyuracaksın.

‘Helal olsun, ATATÜRK’çü, CHP’nin öz evladı, bakın nasıl posta koydu’ diye müthiş bir algıyla ivme kazanıp alkışları alacaksın.

Ama aradan 7 ay geçtikten sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi kardeş kent protokolüne devam edeceksin öyle mi?

Ümit Uysal taraftarı partililerin hiç hazzetmediği, Muhittin Böcek yapsaydı aynı şeyi, Sayın Böcek’e ve Egemen Bağış’a hakaret etmek için kelime dağarcıkları yetmeyenlerin hafızaları çok zayıflamış gibime geliyor.

Öz-hakiki, organik ve gerçek CHP’liler, Atamıza iftira ve hakaret niteliğinde gerekçeler sunarak heykelinin dikilmesine izin vermeyen şu minnacık 6. Bölge belediyesi ile kardeşliğe devam eden ve Egemen Bağış’ın takdirlerini kazanıp, teşekkürlere boğulan Ümit Uysal’a ne diyeceksiniz merak ediyorum.

NOT 1: Fettah Tamince'nin otelinin projesi mahkeme kararıyla yapılıyor. Hukuki mücadele sonunda kazanılmış öyle mi? Söyleyenlerin yalancısıyım. Peki o zaman mahkeme kararı verildiği gün, Sayın Tamince tarafından teşekkür babında gönderildiği belirtilen 6 tepsi baklava Muratpaşa Belediyesinde kimlere gitti? 

Afiyet olsun ama fazla kaçırmayın şekeriniz tavan yapar.

Ma Oyaa ve sevgili Murat Kaya ve Hasan Şahin beyefendi sizden de bahsedecektim ama yazı uzadı. Hakkınızı helal edin. Bir dahaki sefere inşallah.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları

20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:22

LİYAKAT MI? O'DA NE?

14 Mayıs 2024 Salı 09:28

DURUŞ SERGİLEDİ

13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:09

GAZETECİLİK YAPIYORLAR

08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:42

TASARRUF ŞART

07 Mayıs 2024 Salı 10:27

ALGI BAMBAŞKA BİR ŞEY

02 Mayıs 2024 Perşembe 07:06

DOĞU YAKASINA BAKALIM

1