Antalya Haberal

TAŞIMA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI BAKANA ULAŞTIRILDI

Korsan taşımacılıkla mücadele için çalmadık kapı, çıkmadık makam bırakmıyor

02 Mayıs 2024 Perşembe 07:12

TAŞIMA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI BAKANA ULAŞTIRILDI

Alkan Esnafın Sorunlarını Bakan Uraloğlu’na Aktardı


Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan uzunca bir süredir mücadele ettiği Korsan taşımacılığın önlenmesi ve esnafın yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasına yönelik çalışmalarında konuyu sektörün en tepe noktası olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na taşıdı. Alkan Antalya Milletvekilleriyle birlikte Ulaştırma ve altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti


Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan oda yönetimi ve taksi esnafıyla birlikte özelikle son birkaç aydır paylaşımlı taşımacılık adı altındaki Korsan taşımacılıkla mücadele için çalmadık kapı, çıkmadık makam bırakmıyor. 


Çalışmalarını geçtiğimiz hafta en üst makamlara kadar taşıyan Alkan, Antalya Milletvekillerinin de desteğini alarak odasının bağlı bulunduğu Esnaf Federasyon ve Konfederasyonları, Korsan taşımacılığın ve ulaşım esnafının sorunlarının çözüm adresi olan kamu kurum ve kuruluşları ile bakanlık nezdinde yaptığı görüşmelerde geçtiğimiz hafta Ankara’da adeta mekik diplomasisi gerçekleştirmişti.


Alkan, Antalya Taşımacı  Esnafının yaşadığı sorunlar, paylaşımlı  taşımacılığın hem sektöre, hem vatandaşın can ve mal güvenliğine  hem de devlete verdiği zararları içeren çalışmaları konunun muhatabı olan en üst makamlardan biri olan  T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na taşıdı. Beraberinde Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, Kemal Çelik ve Atay Uslu ile birlikte 1 Mayıs Çarşamba günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret eden Alkan ve yönetimi yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik oda ve esnaf olarak yaptıkları çalışmaları içeren dosyayı Bakan Uraloğlu’na sundu.


Başkan Alkan ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada “T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nu, Antalya Vekillerimiz Sn. Mustafa KÖSE, Sn. Atay Uslu Sn. KEMAL ÇELİK ve Sn. Av. İbrahim Ethem Taş ile birlikte ziyaret ederek, Taşımacı esnaflarımızın genel sıkıntıları, paylaşımlı yolcu taşımacılığı, kaçak yük taşımacılığı, haksız ve hukuka aykırı rekabetle devletimizi vergi kaybına uğratanlar ile vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk ve çözüm önerilerimizi Antalya Vekillerimizle ile birlikte Sn. Bakanımıza aktardık ve Korsanla ilgili çalışmalarımızı içeren dosyayı kendilerine sunduk. Sayın Bakanımıza misafirperverliği ve ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Ayrıca; Antalya Vekillerimizin bizlere zaman ayırıp, taşımacı esnafımızın sıkıntılarını ve taleplerini Bakanımıza iletmeleri kıymetli ve değerliydi.. Esnafımızın sesini duyurmak ve çözümler bulmak adına gösterdikleri İlgi ve destekleri için kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum.” cümlelerine yer verdi

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER

1