Antalya Haberal

Validen belediyelere barınak talimatı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, barınak kurması zorunlu olan Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan Belediyelerine bir an önce barınak kurulması talimatı verdiklerini...

08 Mayıs 2024 Çarşamba 15:08

Validen belediyelere barınak talimatı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, barınak kurması zorunlu olan Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan Belediyelerine bir an önce barınak kurulması talimatı verdiklerini söyledi.

Adana'da geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı. Bunun üzerine Adana Valisi Vali Yavuz Selim Köşger, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması ve tehlike arz eden sokak hayvanlarıyla ilgili belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Vali Köşger, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Geçici bakım evi kurması zorunluyken geçici bakımevi bulunmayan Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerinin geçici bakımevi kurmaları için gerekli çalışmaları ivedilikle yapmaları, bakımevi bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesinin ise kısırlaştırma sayısını artırmaları, geçici bakımevi bulunan ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'nde istenen şartları sağlamayan Ceyhan ve Kozan bakımevlerinin yönetmeliğin istediği şartları sağlayacak şekilde yeniden yer seçimi yapması talimatlarımızı başkanlarımıza ilettik" dedi.

İmamoğlu ve Karataş ilçelerimizde istenen şartlara uygun geçici bakımevi oluşturulması hususunda gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiklerinin altını çizeni Köşger, şöyle devam etti:

"Bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan ancak ilçelerindeki sahipsiz hayvanları rehabilitasyon amaçlı en yakın bakımevine götürmek için toplama aracı ve toplama ekibi oluşturmaları gereken Karaisalı Pozantı, Yumurtalık, Tufanbeyli, Feke, Aladağ, Saimbeyli Belediyelerinin ise hayvan refahına uygun toplama aracı tahsis etmeleri ve bu araçta görev alacak eğitim verilmiş toplama ekibi oluşturmaları hususlarında da ilgili başkanlarımızı talimatlandırdık."

Vatandaşların sokakta huzur içerisinde bulunmalarının en önemli öncelikleri olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Son zamanlarda sahipsiz ve başıboş hayvanların; trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüklerini, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızı tedirgin ettiklerini hatta ölümlerine neden olduklarını üzülerek görmekteyiz. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için verdiğimiz bu talimatlar kapsamda yerel yönetimlerce yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız "şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER

1