1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 25 °C

NASIL GELİRSENİZ, ÖYLE KARŞILANACAKSINIZ!

Teslime Tosun

 

 

Dün Antalya’da çok ama çok vahim bir olay yaşandı.

2024 yerel seçimlerinin ilk cinayeti Antalya’da işlendi.

Güzeloluk Mahallesinde bir markette iddiaya göre CHP broşürlerini dağıtanlar ile iş yeri sahibi tartıştı. Buna müdahale eden bir müşteri ile market sahibi kavga etti. Güvenlik kamerasından izleyebildiğimiz kadarıyla Ahmet B. İsimli müşteri, market sahibi Sinan E. İle yumruk yumruğa kavga etti. Bir ara müşteri Ahmet B., işyeri sahibi Sinan E.’yi yere sermiş olarak görülüyordu.

Bir süre sonra müşteri Ahmet B. Yeğenleri Haktan Faik Çoban ile Burak devran Çoban’la geri dönüp, iş yeri sahibi Sinan E.’yi kasanın arkasında kıstırıp dövmeye başlıyorlar. Araya birileri giriyor ve sonunda Sinan E. Silahını çıkartıp ateş ediyor ve Haktan Faik Çoban tek kurşunla ölürken, aynı kurşunla ağabeyi yaralanıyor.

Öldürülen Haktan Faik Çoban’ın ailesi perişan. Gencecik fidan gibi bir delikanlı bir hiç için yaşamını yitirdi. O annenin-babanın, ağabeyin ve diğer yakınlarının acısını hiçbir şey ama hiçbir şey dindiremez.

Yandı ciğerleri.

Tartışması, kavgası yetmezmiş gibi yeğenleriyle olay yerine geri dönen dayı Ahmet B. Muhtemelen perişan, pişmanlığını kimseye anlatamaz. Ve en kötüsü vicdan azaplarının en ağırını yaşıyordur.

Market sahibi Sinan E. İse varsa çoluğu çocuğu perişan. İşyeri ortada kalmış.

Eminim o da bir hiç yüzünden çıkan tartışma nedeniyle elini kana buladığı ve gencecik bir delikanlının katili olduğu için şu anda pişmanlığını tarif bile edemiyordur.

Peki ne için?

Birileri CHP broşürü dağıtıyor diye olayın geldiği yere bakar mısınız?

Ha bu Ak Parti, İyi Parti, Dem partisi de olabilirdi. Burada partinin hangisi olduğu fark etmiyor.

İnsanlarımızın ne hale geldiğini, seçim yüzünden ne kadar gerildiklerini, normal şartlarda gülünüp geçilecek olaylar nedeniyle cinayetlerin işlendiğini görüyoruz artık.

Siyaset yüzünden birbirine küsenler, kavga edenler, ailelerin dağılmasını filan önümüzdeki süreçte çoğalacak gibi görünüyor.

Bakın ve görün. Ölen öldü, katil zanlısı tutuklandı ama seçim sürecine 21 yaşında bir fidan öldü diye ara mı verildi. Aynen devam ediyor.

1 Nisan sabahı uğruna kan dökülen insanlar başkanlık koltuğuna oturdukları gün ne Haktan Faik Çoban ismini hatırlayacaklar ne de Sinan E. İsmini düşünecekler.

Ben tahmin ediyorum, Türkiye'nin dört bir yanında seçim gecesi çok kavga çıkacak. Hele şu muhtarlık seçimleri olayları, köylerde yaşayan insanları çok germiş vaziyette. 

İnşallah vahim olaylar yaşanmadan şu seçimi atlatırız 

Herkes için hayırlısı nasılsa öyle olsun. 

 

NOT: Bu gün sakin sakin akşama kadar evdeyim. Çay içmeye beklerim. Ama bana nasıl gelirseniz öyle karşılanacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Bu yazı toplam 1593 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.