1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 28 °C

ONLAR ÇOK SİNSİ

Teslime Tosun

 

 

Önceki gün Ticaret ve Sanayi Odasının hazırladığı 1 yıllık faaliyet sunumuna katıldım.

 

Ne kadar çabalasam da, toplantılara herkesten biraz geç katılıyorum. Bu nedenle hep salonun veya masanın sonunda yer alırım. Bu sefer nasıl becerdiysem tam zamanından önce gittim ve bu sefer masanın başında kendime yer bulabildim.

 

ATSO Başkanı Ali Bahar ve kurmayları geldiğinde biz çayımızı içiyorduk. Taziyeye gidemediğim için kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim.

Göreve geldikleri günden itibaren 1 yıl içinde neler yaptıklarını, hangi projeleri gerçekleştirdiklerini, yaptıkları temasları, sorunların çözümleriyle ilgili yaptıklarını anlatan çok profesyonel hazırlanmış bir video izledik.

Kusursuz sunumları için ATSO Basın servisindeki arkadaşların emeklerine sağlık.

Sayın Bahar, soru-cevap bölümünde Antalya’nın şu andaki en büyük sorunlarından birisinin günü birlik kiralanan evler olduğunun altını çizdi.

Günlük ev kiralanmasıyla ilgili ciddi sıkıntıların var olduğunu söyleyen Bahar, "Yasa tasarısında kısa dönem kiralamalara 100 gün sınırı getirilirken, belge alma, kimlik bildirimi ve sakinlerden muvafakat alma zorunluluğu geliyor. Güvenlik, vergi kaybı ve turizm imajına zarar veren evler için çok sayıda şikayet alıyoruz. Bu durum en başta turizm sektörünü yaralıyor. Günlük ev kiralanmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar var"" dedi.

ALO 107 HATTI KURALIM

“Denetlemeler ciddi miktarda arttı. Ama yine de yeterli değil” diyen Bahar, “Çok sayıda daire satın alıp bunları apart olarak kullananlar var. Bu sorunu da sadece kamu kurumlarının çabası ile çözemeyiz. Topyekûn bir mücadele şart. Bu mücadelenin ilk aşaması da ihbar süreci. Biz farkındalık oluşsun diye ‘ALO 107’ ihbar hattını kurmayı önerdik.” Dedi.

 

Valla kurulursa herhalde ilk ben aramaya başlayacağım.

UYARIYORUZ

Başkan Bahar önümüzdeki günlerdeki en önemli sorunlardan birisinin Tarım arazilerinin yabancıların eline geçmesi olarak değerlendirdi. Bahar, “İlgili bakanlıkları uyarıyoruz; yakında rakımı yüksek Korkuteli Bozova gibi yerlerdeki tarım arazileri çok daha kıymetli hale gelecek. Bugün ağırlıkla yabancılara konut satışını konuşuyoruz ama tarım arazilerinde yabancılaşma başlarsa çok daha sıkıntılı bir süreç olur. Bunun önlemini şimdiden almalıyız. Yabancılar artık tarım arazisi almaya başlayacaklar. Şehir olarak önlem almalıyız.” Dedi.

Bakın Sayın Bahar bu öngörüsünü büyük ölçüde hem ihracat, hem tarım hem de yurt dışı sermayesinin arayışını gözlemleyerek bizimle paylaşıyor. Paylaşmakla kalmıyor şimdiden uyarıyor.

Bence bu uyarı çok önemli.

Dünya gıda krizi ile karşı karşıya ve önümüzdeki süreçte bunu hep birlikte yaşayacağız.

 

NOT: Av. Figen Çalıkuşu’nun ikameti Gençlik Mahallesinde. Talya Otelinin inşaatı başlamış ama ne başlama? Çalıkuşu üşenmemiş koca caddeyi iş makinaları ve inşaat malzemeleri ile kapatılmasına sosyal medyadan isyan ediyor.

Talya oteli inşaatında çalışan devasa iş makinaları eski şehir klubünün olduğu yol tamamen trafiğe kapatmışlar; kimsenin geçmesine, aracını park etmesine izin vermedikleri gibi, mahalleyi toza toprağa bulamışlar.

Adamlar koca yolu kapatmışlar yolu!

Onca şikayete rağmen bu memleketin başta belediyesi, polisi, yetkilileri bu duruma hiç müdahalede bulunmuyorlar.

Üstelik, Sayın Çalıkuşu’nun haklı isyanını gören bazı CHP’liler ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı koruyacağım diye kendilerini parçalıyorlar.

Hadlerini aşarak Sayın Çalıkuşu'na laf geçirmeye çalışıyorlar. 

Muratpaşa Belediyesi CHP'li diye nasıl böyle bir şey yayınlarsın diye ayar vermeye çalışıyorlar

Ya hukuksuzluğun, yandaşlığın; iş bilmezliğin partisi olur mu?

Belediye Başkanı CHP’li diye CHP’liler bu rezilliği çekmek zorunda mı?

O zaman “Hırsız, bizim hırsızımız” diyen adamdan ne farkın var?

Muratpaşa Belediyesinin başında Ak Partili bir belediye başkanı olsaydı, tutumunuz böyle olacak mıydı?

 

Gerçek Partilileri ve CHP’lileri tenzih ediyorum.

Eyy kendisine CHP’liyim diyen o küçük, minnak cenahı ‘Hırsız bizim hırsızımız’ ‘Bilmem neresinin gılıyık’ diyenler ile hiç öyle dalga filan geçmeyin. Bari onlar hesapsız, kitapsız tertemiz anadolu insanları. Onlar içlerinden geçeni, sevgisini bildiği şekilde göstermeye kalkanlar.

Ama işte tarif ettiğim o bir kısım var ya; CHP cenahındaki tenzih etmediğim o küçük güruh var ya iki yüzlülük, yalpalamalık, Hasan’lık, adamcılık, kraldan çok kralcılık ne ararsan daha daha fazlası onlarda var.

Ama onların ki çok çıkarcı, çok menfaatçi, çok hesaplı, çok kitaplı ve sinsi

Bu yazı toplam 2912 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.