1
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Antalya 18 °C

ORDİNARYÜS

Teslime Tosun

Üç günlük dinlenme yeter dedim ve bu gün yerel seçimleri değerlendirmek istedim.

Öncelikle şunu belirteyim ki, tahminlerimin tamamında yanıldım!

İyi ki kimseyle “Keler” tişörtüne filan iddiaya görmemişim. Keler almamak için, bu sefer kesin çamura yatardım.

Neyse sonunda yazacağımı ilk yazayım.

İlki, bu seçimi CHP kazanmadı, Ak Parti kaybetti.

İkincisi, bu seçimi CHP kazanmadı, Muhittin Böcek kazandı.

Bu arada Sayın Muhittin Başkanım, sizi tebrik ediyorum.

Gerilerden başladığınız bu yarışı son 1 ayda öyle bir performans gösterdiniz ki, Maşallah diyelim de nazar değmesin. Yörük atı gibi öyle bir depar attınız ki, herkes Hakan Tütüncü karşısında fark yiyeceğinizi söylerken, siz çıktığınız gibi bir de rakibinize fark attınız.

Bu nedenle halk arasında söylenenleri size aktarayım da azıcık gülün. “Muhittin Böcek’i rahmetli annesi kadir gecesinde, totosunda şeytan tüyü ile doğurmuş” diyorlar haberiniz olsun.

Ha bu arada sizi “Siyasetin ordinaryüsü” olarak görüyorum haberiniz olsun.

Şimdi Ak Parti’nin neden seçimi kaybettiğine şöyle bir bakarsak eğer. Ben bir çok nedenin yanı sıra bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum.

Sayın Böcek, Ali Buldu’nun konuğu olarak Kanal V’de katıldığı televizyon programında “Biz rakibimizin ne yaptığını, hangi adımları attığını bilmesek bu işi hiç yapmayalım. Ben rakibimin nefes aldığını bilirim” gibi bir cümle sarf etti.

O gün bu cümlenin çok bir önemi yoktu. Sıradan bir cümle gibi gelmişti. Ama sonraki seçim çalışmalarında benim sadece iki kişi dikkatimi çekti.

Birisi Ruhi Beşiktaş’tır. Sayın Beşiktaş, siyasetin renklerinden birisidir.

Diğeri ise ilk defa bu kadar siyasetin içine giren “Berber Necip” lakabı ile bilinen Ak Parti İl yönetiminden Necip Çetinkaya’dır.

Sayın Necip Çetinkaya, dükkanı, mükkanı boş vermiş, seçim çalışmaları boyunca, gece-gündüz Hakan Tütüncü’nün yapışık ikizi gibi geziyordu.

Sizce Necip Çetinkaya kimdir? Kimin nesi, kimin fesidir? Ak Partililer, içinizde bilen var mı?

 

NOT 1: Siyasetin Ordinaryüsü Muhittin Böcek’in bayramdan sonra atacağı adımlar çok önemli. Dikkatlice takip edin, çünkü Böcek direksiyonu eline tam aldı. Ayrıca ilk 6 ay vitesi çok yükseltecek diye sinyaller alıyorum. Kadrolarda da köklü değişiklikler olmasa bile değişime hazırlanın.

 

NOT 2: Muratpaşa Belediyesi’ne 3. Dönem seçilen Ümit Uysal ise seçimi Ankara havaları ile oynayarak kutlamışlar. Elbette kutlamak sonuna kadar sizin hakkınız ama o belediyeden seçim döneminde kaç cenaze çıktı?

NOT 3: ‘Ma Oyaaa’ diye seslendiğim Muratpaşa Belediye Başkan yardımcısı Oya Kansu hanımefendi, seçim döneminde CHP’nin uç beylerinden Kalan Karakuş’a kafayı takmış ve herhalde 20’ye yakın tutanak tutup savunma istemiş.

Ma Oyaaa, seçim döneminde özel bir hastane ile anlaştınız mı? Bu özel hastane sizin sözlü talimatlarınızla Muratpaşa Belediyesi’nin bazı çalışanlarına seçimde görev alabilsinler diye onlarca rapor aldırdınız mı?

Seçim süreci içinde kaç işçi, çalışan, memur v.s sağlık raporu alarak işe gelmedi belediyede?

Bakın Kalan Karakuş, “Benim tazminatımı versinler, işten atsınlar. Ağzımı açıp bir şey söylersem” demesine rağmen, tazminatsız işten atabilmek için her gün düzenli rapor tutmuşsunuz.

İşinize olan saygınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.

Ama ben 33 yıllık gazetecilik yaşamımda o kadar çok ilahi adalete şahit oldum ki, size örneklerini anlatmakla bitiremem.

Oya Kansu hanımefendi, Kalan Karakuş’un tek evladı var ve emin olun ilahi adalet, o minicik çocuğun nafakasını senden misliyle çıkaracaktır.

Başına geldiği gün, bu söylediklerimi hatırlamanı isterim.

Bu yazı toplam 2151 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.