1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Antalya 16 °C

ÖYLE DİYORLAR

Teslime Tosun

 

ALMANYA ÇARESİNİ BULAMADI!

Antalya’ya döndüğümden bu yana akşamları biraz serin olduğu için pencereleri açtım.

‘Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığından sorumlu İnanç beyin kulakları çınlasın’ diyeceğim ama onun da pek yapacağı bir şey yok gibi.

Yabancı yayınları da elimden geldiğince takip ediyorum. Merkezi Hamburg’da olan Almanya’nın en iyi yayın kuruluşlarından Derspiegel’de 4 Eylül günü bir haber yayınlandı.

sivrisinek-1.jpg

Almanya’nın en önemli sorunlarından birisinin sivrisinek olduğunu biliyor muydunuz? Derspiegel’in haberine göre Almanya uzun süreden bu yana “Artık Asya Kaplan sivrisineğini yok edemiyorlar. Yine de Fürth’deki haşere kontrolörleri bu tropik sivrisinek türünün yayılmasını engellemek için her şeyi deniyorlar” diyordu.

Asya Kaplan sivrisineği için Almanya bulamamış çaresini, biz ne yapalım?

Hele gelecek yıl?

Yandık biz komşular yandık Asya kaplan sineğinin elinden

 

O TUVALETİ İNSAN EVLADI KULLANACAK

Antalya Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Lisesi’nin çok değerli müdürü. Bir veli tuvaletlerin görüntüsü çekmiş. Buraya koyacağım ama milletin midesi kalkar.

Size bu görüntüleri göndermeme gerek yok. Lütfen öğrencilerin kullandığı o tuvalete bir kez girmenizi ve ne olduğunu görmenizi tavsiye edeceğim.

Velinin gönderdiği görüntüleri bir bölümden sonra ben izleyemedim.

Okul yaz boyunca kapalıydı ve yeni açıldı. Bu süreç içinde hiç mi temizlik yapılmaz. Yaz boyunca tadilat, temizlik yapmak için uygun zaman değil mi?

Hepsi ergen bu çocukların ama hepsi de insan evladı.

Saygı değer müdürüm, eminim okulun en iyi eğitimi vermek için çabalıyorsunuzdur. Ama veliler ve öğrenciler adına istirhamım lütfen çocuklar toplu enfeksiyon kapmadan o tuvaleti temizletmenizi rica ediyorum.

 

NOT: Dün bir internet haber sitesinde yayınlanan haberi konu alan Ümit Uysal’ın Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’la birlikte fotoğrafları üzerine köşe yazıma az-çok tepki geldi.

Yurt dışına gitmiş, orada Türkiye Cumhuriyetini temsilen Büyükelçi ile yan yana gelmiş belediye başkanı orada “Ben oynamam” diyerek rezalet çıkartacak hali yoktu.

Ben Ümit Uysal’ı eleştirmedim. Uysalı arkalayıp, diğerlerine yaylım ateşi yapanlara söyledim.

Bazı CHP’lilerin belediye başkanları arasında çifte standart uyguladığına dair eleştirilerim üzerine yine beklediğim gibi çok sığ bir argüman ile karşı atağa geçtiler. “Ama Semih Esen’i de Ak Partili Mehmet Metiner övmüş. Ama Muhittin Böcek’de Cumhurbaşkanını karşılamış, beraber fotoğraf vermiş. Ama Böcek’in oğlu Mevlüt Çavuşoğlu’na ‘Mevlüt amcam’ demiş. Diye ardı ardına geldi.

 

İyi peki madem öyle aynı törende bir de plaket-hediye verilmiş.

Buyrun

umit-uysal-prag.jpg

Ya Egemen Bağış Ümit Uysal’a, ya Sayın Uysal Egemen Bağış’a plaket şeklinde hediye veriyor.

umit-uysal-prag2-001.jpg

Ama ilginçtir Sayın Uysal bunların hiç birisini yayınlamamış!

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefindeki simge birisi olan ve her fırsatta “Rüşvetçi, bakara-makara” dediği adamın elinden hediye alıyor veya veriyor.

Sayın Uysal’ın fotoğraflarından durumundan gayet memnun ve mutlu olduğunu görüyoruz.

 

Şimdi aynı soruyu yeniden sorayım. Bu plaket-hediyeyi Egemen Bağış’ın elinden alıp, mesut-mutlu pozlar veren Semih Esen olsaydı veya Muhittin Böcek veya Hakan Tütüncü veya Menderes Türel olsaydı Muratpaşa Belediyesinden bir şekilde nemalanan CHP’liler hakaret etmek için sıraya girmez miydi?

Geçtiğimiz günlerde kurulan ve bu günlerde elinde makinalı tüfek gibi yaylım ateşi yapan basın saldırı timinin, sniper elemanları sizce nasıl haber yaparlardı?

Tekrar ediyorum, Muratpaşa Belediyesinden oğlu, çocuğu, anası, danası, yakını her şekilde nemalanan ve kendilerine CHP Antalye il-ilçe teşkilatlarında yer bulan ama aslında Ümit Uysal’ın lejyonerleri denilen bu kitle “Allah Allah” nidaları ile sosyal medyada kurdukları mahkemelerde hepsini infaz etmezler miydi?

Çok açık söylüyorum “Bizim oğlan” muamelesi çektiğiniz Ümit Uysal’ın yerinde Semih Esen veya Muhittin Böcek olsaydı hakaret etmenize kelime dağarcığınız yetmezdi.

İşte ben bunu diyorum size. Çifte standartın alasını yapıp; demokrasi havarisi kesilemezsiniz!

 

NOT 2: Önce bir yanlışı düzeltelim. Ben Muratpaşa Belediyesinin Prag’la birlikte 6 kentle kardeş şehir protokolü imzaladığını zannediyordum.

 

Meğer o iş öyle değilmiş!

Hani bizim Antalya’da 5 merkez ilçe var ya, onlarda da 1. Prag, 2. Prag, 3. Prag, 4. Prag gibi ilçe değil, ama bizim ilçelere tekabül eden bölümler varmış.

İşte Muratpaşa Belediyesi bunlardan 6. Numaralı Prag’la yani 6. Numaralı bölümle-şehir, ilçe veya mahalleyle kardeş kent protokolü imzalamışlar. Ben hep haberlerde “Prag 6 şehir” diye okuyunca yanılsamaya düşmüşüm.

 

Bizim Büyükelçiliğimiz de Prag 6 bölümündeymiş.

Niye kardeş kent protokolünü iptal etmemişler? Demiştik ya,

 

Bana verilen bilgilere göre Prag Büyükelçimiz Egemen Bağış konuyu hallediyormuş. Büyükelçimiz Egemen Bağış’ın atacağı adımlar bekleniyormuş. Atatürk heykelinin konulacağı parkla ilgili aşama kaydetmiş. Sayın Büyükelçimiz Egemen Bağış’ta bu konuyla ilgili yakın zamanda bir açıklama yapacakmış!

 

Öyle diyorlar

Bu yazı toplam 2526 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.