1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 21 °C

PARASINI VER BAŞGAN!

Teslime Tosun

 

Antalya Şoförler Odasında yine bir rant iddiası var ki, sormayın gitsin. Bu tartışmalar sosyal medya üzerinden karşılıklı açıklamalar, birbirlerini suçlamalar şeklinde gidiyor. Bizde oradan öğreniyoruz. 

Yine neler oluyor diye şöyle bir baktım, ohooo taksici ve ulaşım esnafının üzerinden kurban kesen kesene. Ortada ifade edilen rant rakamları milyonlar, trilyonlar havalarda uçuşuyor.

İçişleri Bakanlığı talimatı ile taksilere ve diğer ulaşım araçlarına kamera sistemi takılması 31 Haziran 2024’de kadar tamamlanması için süre verildi.

7 Şubat 2024 tarihinde yapılan UKOME toplantısında mevcut Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın taksilere takılacak kamera sisteminin yetkisinin tamamen kendilerine verilmesini talep etmişti.

Bunun üzerine Aspendos Kefalet Başkanı, eski şoförler odası başkan adayı ve ticari taksi plakası pazarlama işi yapan Arif Afşin kendi sosyal medyasından özetle “Biz yerli ve üretim yeri Türkiye olan kamera sistemini taksicilere 7 bin lira civarında takma işini yapmak istiyoruz. Ama mevcut Şoförler Odası Başkanı kendi bayiliğini aldığı kamera sistemini 17 bin liradan takmak istiyor. Takdir sizin” diye paylaşım yaptı.

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’da bu iddialara kendi sosyal medya hesabından korsanla mücadele için Ankara yolunda olduğunu vurgulayarak (Yani sizin hakkınız için çalışıyorum. Beni takdir edin) dercesine yaptığı açıklamasında, özetle “Bir firma odamıza bilgi vermeden ve başvurmadan UKOME’ye başvuru yapmıştır. Bilgi verilmeyen bir firmayla ilgili esnafımızın haklarını korumak için alt komisyonda şerh konulmuştur. Bu firmanın Odamıza müracaatı halinde durumu değerlendirilip esnafımız bilgilendirilecektir. Ayrıca başka firmalarda davet edilecektir. Meslektaşlarımız tarafından seçilmiş Odamızın dikkate alınmaması ve sonrasında Odamızın adı kullanılarak yapılan haksız ithamla en büyük sorunumuz olan korsanla mücadeleye sekteye uğratmaktadır. Şu an da Korsanla ilgili basın açıklaması için Ankara yolunda bu açıklamayı yapmaktan derin üzüntü duyuyorum. Esnafımız tarafında seçilen odamızın dikkate alınmaması üyelerimize hakarettir.” Demiş.

Ama UKOME’den yetki alıp, neden tekel olmak istediğini açıklamamış.

Olsun esnafı bilgilendirmiş oldu.

Ama o da ne?

Bu açıklamanın ardından Arif Afşin’den bir açıklama daha.

Mehmet Ali Alkan’a hitaben “Firma yetkilileri, bırak odaya gelmeyi, Korkuteli’ne başkanın köyüne kadar geldi kamera sistemini anlattı. Başkan Alkan ise kameraların bayiliğini istedi. Adamlar ‘Bayimiz var’ deyince ipler koptu.” Dedi.

Afşin bombalamaya devam ederek “Yönetici arkadaşları, odada çalışan arkadaşları yönetim yedekleri arkadaşların zamanını alarak yaklaşık 50 kişiyle UKOME toplantısına gelip ucuz kamera sağlanmasını neden engellemeye gözdağı vermeye çalışıyorsun?” diye seslendi.

Mehmet Ali Alkan’ı göz dağı vermekle suçlayan Afşin, “Bir dahaki sefer durak başkanlarımı da getireceğim derken neyi amaçlıyorsun? Kime gözdağı veriyorsun? Eğer . .. taksimetre olmasaydı ayar ücretleri en az 3000 olacaktı. Bunun önüne geçtik. Şimdi zam almıyorsun neden? Çünkü kamera sistemini kurup bu işin tekelini eline geçireceksin. Keşke bunu odaya gelir olarak yapsaydın ama tek başına alacaksın yanında gelen yönetici arkadaşların bile olayın farkında değiller” demiş.

Devamında “istersen ben anlatayım” diyerek, “İlçeler dahil toplam 20 bin civarında ulaşım esnafı var. Sizin kamera sistemi Çin’den geliyor. Muhatabınız yarın olmayabilir ama bizim taktığımız kamera yerli üretim ve yazılım olup Türkiye çapında” diyor.

Arif Afşin son olarak Mehmet Ali Alkan’dan alacağı olduğunu iddia ederek “Senden ricam benden vekâlet alıp sattığın bana parasını vermediğin 07 T 4781 plakamı iade et. Benim paramı ver başgan….” Diyor.

Anaaa, eğer bunların arasında rant, menfaat kavgası çıkmasa inanın kimin ne aldığını, ne sattığını el altından dönen işlerden haberimiz olmuyor. 

Bak sen şu işe? 

Mehmet Ali Başkan plaka işine girişmiş hemiii? 

Ödesene başgan adamın parasını. Bak atarlanıyor sosyal medyadan. 

Her neyse, biz devam edelim yazıya. 

Ardından eski Şoförler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, bu menfaat kavgasında topa girerek “Değerli ulaşım esnafı dostlarım;

mevcut başkan seçildiği günden itibaren taksimetre ve kamera ve benzeri işlerle uğraşmaktadır.

Lakin bizim önceliğimiz bu değildir.

bizim önceliğimiz; korsan ve yasadışı taşımacılıkla mücadele edilmesidir. Bizim önceliğimiz esnafımıza yararlı olabilecek işlere imza atılmasıdır. bizim önceliğimiz, yarım kalan durak sorunlarımızla ilgilenilmesidir.

Hatırlatmak isterim ki devam eden bir yargılama süreci vardır. Başkan yaşadıklarından ders almamış olmalı ki Çin malı çok ucuz olması gereken kamera sistemini uçuk rakamlarla pazarlama peşindedir. Başkan bunun için neden acele etmektedir? Tüm esnafımızın daima ve her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Demiş.

Şoförler Odasındaki kamera güvenlik kamerası üzerinden rant kavgası gün geçtikçe büyüyor.

Güvenlik kamerası deyip geçmeyin. Satışı var,  yazılım güncellemesi var, bakımı var. Bozulanın, kırılanın yerine yenisini takması var. Her türlü akar yani.

Bakalım bu iş nerede sonlanacak.

Bu yazı toplam 2405 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.