1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 27 °C

PARTİ-PURTİ KALMADI!

Teslime Tosun

Dünden bu yana belediyelerin meclis üyeleri açıklandıktan sonra ortalık Çarşamba pazarını geçti. Harman yeri maşallah!

Ben gelişmeleri izlerken kimi zaman kahkahalar attım, kimi zaman “Helal olsun ulen, şeytanın bile aklına gelmez” dedim. Kah ağzımla cık, cık, cık sesi çıkardım, kah ‘anaaa şu işe bak’ dedim.

 

DHA’da çalışırken sadece bizim değil AA’ya ve diğer gazetelere bile haber gönderen Gazipaşa’daki tek muhabirimiz olan Cemil Şahin, CHP’den Cem Burak Özgenç belediye başkanı seçildiğinde haberi “Parti-purti kalmadı. Herkes CHP’li oldu” diye geçmişti.

Sonraki yıllarda hep bu başlık bizim dilimize pelesenk olmuş vaziyettedir.

Dün meclis üye listelerine bakıyorum Ak Parti’nin listelerini ağız dolusuyla yerdikleri CHP’liler doldurmuş, CHP’lilerin listesini ise nefret ettikleri AK Parti ve ülkücüler doldurmuş.

EE ne oldu şimdi yani?

Ne oldusu yok eyy romalılar!

Kimse kimseyi kandırmasın. Bunların hepsi planlı, programlı işlerdir. Hiç benim gibi şaşırmayın.

Kendi mahallesinin takımında yer bulamayan, aşağı mahallenin takımına geçiyor. Seçim, pardon maç bitince herkes kendi mahallesine döner merak etmeyin.

Yani hep birlikte vin-vin olayı

Ama bu seçimin kaybedeni maalesef CHP’nin has evladı Önder Kurnaz, kazananı ise ülkücü Ahmet Aydın olmuştur.

Şuraya bir parantez açayım da bu güne kadar hep eleştirdiğim Muratpaşa CHP ilçe Başkanı Hasan Şahin ile Ümit Uysal’a hitaben içimden gelerek, dolu dolu “Helal olsun. Bravo” diyorum.

Yeminle söylüyorum size hiç kimsenin yapamadığını, en iyi direnişçi, en biat etmez gözüyle bakılan anlı şanlı solun da solcularının cesaret edip yapamadığını Hasan Şahin ve Ümit Uysal ikilisi yaptı.

Kepez, olmadı Konyaaltı, olmadı, Muratpaşa derken siyaset dışına itilmesine bir adım kalan Önder Kurnaz, son bir hamle ile genel merkez tarafından Muratpaşa 1. Sıraya yazıldı.

İlk anda “Bunlar kendi aralarında anlaştılar. 2029’da Önder Kurnaz Muratpaşa’ya, Ümit Uysal büyükşehire aday” gibi okumuştum ama son anda öyle bir hamle yaptılar ki, helal olsunu işte orada hak ettiler.

Genel merkezin gönderdiği listenin başına yerleşen Önder Kurnaz’ın ve birkaç kişinin daha ismini silip, her şeyi göze alarak kendi çalışacakları adamları meclis üyesi olarak yazdılar.

Şimdi illaki o isimlerin istifası isteniyormuş.

İstifa bile Önder Kurnaz ve diğerlerini kurtarmıyor bildiğim kadarıyla. O isimler istifa etseler dahi yedekten gelen isimler üst sıralara geçecek.

Ve Önder Kurnaz’a geçmiş olsun.

Hasan Şahin ile Ümit Uysal Önder Kurnaz’a “Anan ekmek yağlasın sana” diye eve göndermişler.

 

Siyasette kazanan ise Ahmet Aydın oldu demiştik.

MHP kökenli, İyi Partili Ahmet Aydın önce Elmalı, ardından Kaş belediye başkan adaylığı derken Konyaaltı’ndaki meclis üyeliğine tav oldu. Bence siyaset sahnesinden kopmamak için son bir çabayla yapılan işlem.

Ama buna değer miydi?

Bilemem kendi kararı.

Cem Kotan “Çav bella” diye şarkı söylerken, Ahmet Aydın’da ya ‘Çırpınırdı karadeniz’ türküsünü söyler veya Ozan Arif’den “Bu vatan bizim” şiirini söyleyerek kol kola seçim çalışması yaparlar artık.

Dedik ya, Parti-purti kalmadı diye.

NOT: Son dakikada bizim helal olsun dediğimiz Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, genel merkez tarafından görevden alınmış. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, üzüldüm. Dik duruşunun bedelini ödedi. Ama bu iş burada bitmez gibi geliyor bana. 

Bu yazı toplam 2199 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.