1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2440.459
  • Dolar 32.1914
  • Euro 34.6477
  • Antalya 15 °C

PARTİLERDE SPONSORLUK DÖNEMİNİ BAŞLATTI

Teslime Tosun

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun.

Dün İyi Parti İl Başkanı Sayın Vahdet Afşin Karacan beyefendi, orta boy bir esnafın sponsorluğunda basın mensuplarına kahvaltı programı düzenlemiş.

 

Elbette basın toplantısı başlamadan, sağ baş köşeye oturttuğu sponsor restorantın sahibini teşekkür ederek reklamını yapmayı ihmal etmemiş. İyi Parti İl Başkanının basın mensuplarına ısmarladığı kahvaltının sponsoru beyefendi basın mensuplarını kendi restorantına da davet etmiş.

 

İyi Partinin Bursalı ama Ankara’da büyümüş saygıdeğer Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’nın sponsorlu kahvaltı düzenlediğini duyunca aklımdan bir sürü şey geçti.

 

Öncelikle ilk defa bir parti il başkanının sponsorlu basına kahvaltı verdiğini duyduğum için şaşırdım.

 

Öyle parayı ödeyen adamı yanına oturtup, ayağa kaldırıp basın mensuplarına “Yediğiniz domatesin, simitin parasını bu adam ödedi” denmeye getirilmesini garipsemedim desem yalan olur.

 

Benim bildiğim böyle organizasyonların masrafını ya il başkanı cebinden karşılar, ya partinin kasasından karşılanır, ya paralı ve siyasi beklentisi olan bir üyeye el altından havale edilirdi.

Yanlış biliyorsam, günahı boynuma olsun.

Sonra restoran sahibinin kim olduğunu, neden böyle bir işe giriştiğini çözmeye çalıştım. Reklam olsa, verir kahvaltıya yaptığı masraf kadar bir ajansa parasını reklamını yaptırır değil mi? Onu çözemedim.

 

Sayın Ankara’da yetişmiş İyi Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan bey, işler pek iyi gitmiyor galiba?

Koskoca parti, İl Başkanlığının düzenlediği kahvaltının masrafını orta boy esnafa sponsorluk yaptıracak kadar paralar suyunu çekti mi?

 

İl Başkanlığında düzenlenen kahvaltıya menemen çıkartılacak hali yok. Olsa olsa 30 simit veya ekmek alınmıştır. Az beyaz peynir, üç kilo domates, yarım kilo zeytin, minik kutularda bal ne kadar tutar ki?

 

Senelerce partinin sekreterinin parasını ödeyen, yemeklerini karşılayan, elektriği suyu her ay neredeyse 500 ile 1 milyon arasında partiye cebinden para çıkarttığı iddia edilen Mehmet Başaran nerde, üç kilo domates, 30 ekmeğe sponsorlu kahvaltı düzenleyen şimdiki saygıdeğer İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan nerdeeeeeeee!

 

(Bu arada şeytan dürttü, muziplik geldi aklıma. Kendi kendime kıkırdadım durdum. Size de anlatayım da az da siz gülün. Hani bu saygıdeğer ama züğürtlük çeken il başkanımız kahvaltı için sponsor almış ya; ilerleyen günlerde partinin herhangi bir toplantısında yine sponsorluk adı altında reklam almaya devam ederse? Mesela restoran sahibi kahvaltı vermiş ya, bebek bezi firmasının sahibinin sponsorluğunda olsaydı herkese bez mi dağıtacaklardı mesela? Ay yine şeytan dürtüyor aklıma ‘S.ç.tı Cafer bez getir’ sözü geldi. Bu atasözünü, slogan haline getirilse, başkana da cuk oturur hani”

 

Her neyse, basın mensuplarının soru sormasına gelince bir basın mensubunun İbradı Belediye Başkanı İYİ Partili Serkan Küçükkuru’nun “Büyükşehire adayım” açıklamasından haberi olmadığı belirtmiş.

Kendi partilisi belediye başkanının açıklamasından ya gerçekten haberi yok, ya da Sayın Küçükkuru il başkanı Vahdet Afşin Karacan’ı tınlamıyor bile.

 

Elbette can alıcı nokta dün benim yazdığım yazıyla başlayan soruda ortaya çıkmış.

 

Odatv'den Hürrem Elmasçı'nun kulis bilgilerine göre Külliyeden gelen kurmaylar ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimler için işbirliği görüşmesini kaleme almıştım. 

 

Gazeteci Şükrü Ağırman'ın "Antalya’da seçimde ittifak yapacak mısınız?. Böcek’e destek verecek misiniz?" Sorusuna “Biz bütün belediyelere talibiz. (Büyükşehir için) Birlikte mi çalışılır, işbirliği mi yapılır, destek mi verilir, aday mı çıkarılacak bunlara bakacağız. Sayın Başkan (Muhittin Böcek) belediyeyi dört dörtlük yönetiyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz” diyerek cevap vermiş.” cevabını vermiş.

 

Ben orada değildim. Arkadaşların bana aktardığına göre dün benim kaleme aldığım yazıdan yola çıkarak olmadığım bir ortamda hakkımda atıp tutmuş!

 

“Biz onun kimlerle işbirliği yaptığını biliyoruz. Ben Teslime Tosun’u gazeteci olarak görmüyorum ve okumuyorum. Yazdıklarından haberim yok. O’nun nasıl bir gazeteci olduğunu herkes biliyor. Kimlere hizmet ettiğini biliyoruz” gibi bu minvalde yardırmış arkamdan paşam!

Akşam saatlerinde kapı önüne çıkan mahalle teyzelerinin iki lafın belini kırdığı gibi arkamdan dedikodu etmiş.

 

Yakıştıramadım size Ankara’da büyümüş İyi Partinin Saygıdeğer İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan bey. 

 

Efendi, efendi ağzını topla da, sinek kaçmasın!

Sizin,  benim gazeteciliğimi ölçebilecek kadranınız var mı acaba?

Kalibren, çapın buna yeter mi acaba?

Her türlü eleştiriye açığım ama öyle arkamdan gazeteciliğime laf söyleyenin, çapı belli olmayanların alnını karışlarım alnını.

Size hizmet etmediğimi sen biliyorsun ama kime hizmet ettiğimi ben bilmiyorum.

Paşam, de bakayım bana, kime hizmet ediyormuşum ben?

 

Öyle arkamdan sallama saygıdeğer il başkanı, afedersin ama bir yerlerin yiyorsa benim olduğum ortamda sen bunları yüzüme söyleseydin de cevabını canlı canlı alsaydın keşke

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1872 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.