1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 26 °C

PERFORMANSI YERİNDEYDİ

Teslime Tosun

Dün ABB Başkanı ve adayı Sayın Muhittin Böcek’in proje lansmanı için basınla buluştu.

Başkan Böcek, bu güne kadar gerçekleşen projeleri mini bir video ile izletti. Ardından yapacakları projeleri gösterdi ve soru cevap bölümüne geldi.

Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’da yarım kalan projeleri tamamladık. Gerekli tasarrufları yaptık. Hiçbir çalışma arkadaşımızı siyasi görüşü nedeniyle cezalandırmadık. Sadece 28 arkadaşımız siyaset yaptığı için disiplin kurulu kararı ile işten çıkarıldı, 38 arkadaşımızın görev yeri değişti. Sosyal belediyecilik ilkesiyle kimseyi kırmadan Antalya’mızın aydınlık geleceği için çalıştık” dedi.
Ardından Expo’ya geçip; “Hatırlarsınız hükümet EXPO alanına tramvay yapıyoruz diye lansman yaptı. Seçimden sonra EXPO’nun tramvayın 379 milyon TL’yi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden parasını aldılar. Şu an EXPO’da sünnet düğünü yapılıyor. EXPO hevesimiz 6 ay sürdü, sonrasında atıl bir şekilde bırakıldı. İkinci dönemimde bakanlıktan EXPO alanını talep edeceğim e orada festivaller gerçekleştireceğiz. Canlı tutacağız” dedi.

Bu arada isim vermeden Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’ye de “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan arkadaşlara bir sözüm var” diyen Başkan Böcek “Konyaaltı Belediye başkanlığımda 20 yılda toplam 10 ya da 15 kez büyükşehir belediye meclisi toplantısına katılamadım. Şimdi Büyükşehir‘e talip olan arkadaşlar son beş yıllık süreç içerisinde 107 meclis toplantısının 71’ine katılmamış. Hani rakibiniz diyorsunuz ya, rakibim yok benim rakibim kendim. 107 meclisin 71’ine katılmayan arkadaş Büyükşehir‘e talip olmaya çalışıyor. Kimse kusura bakmasın” dedi.

Başkan Böcek bunları söylerken benim de aklıma şimdi el ele, kol kola seçim çalışması yaptığı, ölüm döşeğinde iken koltuğuna göz dikmekle suçlanan Muratpaşa Belediye Başkanı adayı Ümit Uysal’ın ABB meclisine kaçına katılmadı? Diye geçti.

Biliyorsunuz Sayın Uysal’da Büyükşehir meclislerinin yarısından fazlasına katılmadı. Tam rakam sorarsanız hafızamda kaldığı kadarıyla 64 veya 67 büyükşehir meclise katılmadığını herkes görecektir.

 

Sunumlar harikaydı. Muhittin Böcek’in performansı tam yerindeydi.

Beyni zehir gibi. Sayılar, rakamlar hafızasında nasıl kalıyor anlamıyorum. Antalya'nın nüfusu, ödenmiş, ödenecek rakamlar ne bileyim gelen turist sayısı, istatistikler çeşitli rakamlar havalarda uçuşuyor ama başkan hepsini ezbere biliyor.

kürsüde bir metine sadık kalınca okurken zorlanıyor ama adam mikrofonda serbest konuşmaya başlayınca  kendini aşıyor. 

Maşallah diyelim de nazar değmesin. 

Ben ise dün yazdığım “Taksilere takılacak bedava güvenlik kamerası ve güvenlik yani panik butonu” mevzusunu sordum.

“Servisçiler, otobüsçüler, kahveciler, bakkal, büfeci, berber esnafının da güvenlikle ilgili sorunları var. Onların iş yerlerine de ücretsiz kamera taktıracak mısınız?” diye sordum.

Başkan Böcek tüm açık yürekliliği ile “İzmir’deki taksici öldürülünce o gece gözüme uyku girmedi. Güvenlik kamerası talebi Taksici esnafımızdan geldi. Diğer esnaf odaları da talep ederse, gerekli çalışmayı yaparız” dedi.

 

Hadi bakalım sayın oda başkanları, Sayın AESOB Başkanımız Adlıhan Dere başkanım.

Top sizde!

Bakın, Başkanımız Muhittin Böcek, “Talep etmediler. Etsinler, gereğini yaparız” diyor.

Göreyim sizi!

 

NOT: Dün Muratpaşa Belediyesi Zabıta Memuru 60 yaşındaki İsmail Kanmaz, “Zabıta yardımcısı” diye uydurulmuş bir tanım ile zabıta müdürlüğünde çalıştırılan Erdal V. Tarafından 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Alınan ilk bilgilere göre cinayetin mobbing yüzünden işlendiği şeklinde.

Ama Muratpaşa Belediyesi çalışanlarından aldığım bilgiye göre Erdal V. Uyumsuz birisi ve bir çok müdürlükte çalıştırılmış. Ordan, oraya birimler arasında gezdirilmiş. Belediye çalışanlarının iddiasına göre şikayetler nedeniyle iki defa teftişe gönderilmiş ve eş başkan Oya Kansu ve düz işçiydi ama bu günlerde meclis üyesi adayı, geleceğin yeni eş başkanı Murat Kaya tarafından kurtarılıp, korunup, kollanmış.

Eğer iddialar doğruysa İsmail Kanmaz’ın dolaylı yoldan katili kim olabilir sizce?

Belki “Birisi ekmeğinden olmasın” diye yapılan ve o gün iyilik gibi görünen şeyler bazen çok büyük facialara neden olabilir.

Bu nedenle profesyonel iş yaşamında, devlet kapısında birisine iyilik yapmaktan çok, kurallara göre çalışılması ve uyulması esas alınmalıdır. Bu nedenle onlarca çalışma kanunu ve iş disiplini yönetmelikleri konmuştur.

Ha unutmadan katil zanlısı Erdal V.’nin sosyal medya paylaşımını da sizinle paylaşayım “Hak arayanı sevmezler, haksızlığa baş kaldıranı sevmezler, menfaatleri yoksa zaten sevmezler

Ama sorsan en büyük solcu onlardır. Ah atam bi görseydin geride bıraktıklarını” diyor

Hak, hukuk, adalet diyen partinin çalışanıydı bunu paylaşan.

Antalya polisimiz bu olayı tüm yönleriyle çözüp, adalete teslim edeceğinden eminim. O zaman somut gerçekleri öğrenebiliriz.

Bu yazı toplam 2686 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.