1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

SEN NEYMİŞSİN BE ABİ!

SEN NEYMİŞSİN BE ABİ!
Antalya’yı yaşanabilir bir şehir yaptın. Yaptığın yatırımlar hep milletin yararına olmuş. Halka zararlı bir şey yapmamışsın. Denizi, dağı, şehri görsünler diye dünyanın en güzel şehir teraslarından birisi olan, Tünektepe’yi yapmışsın.

Fiyatlar çok ucuz. Çay 1,5 TL, mekân hep dolu. Herkes Tünektepe’ye gitmeyi, şehri, denizi, dağları ve manzarayı seyretmeyi istiyor. Boşa harcanmış zaman, para, mekân değil, halkın yararına bir hizmet yapılmış.

Millet altı km, arabasıyla veya yaya olarak Tünektepe’ye çıkabilirdi. İyi ki teleferiği yapmışsın. Herkes teleferiğe biniyor. Gidiş-dönüş 15 TL. Dünya teleferik fiyatlarıyla kıyaslandığında çok, ama çok ucuz olduğunu göreceksiniz.

Teleferik kabinleri dolu dolu gidip, geliyor. Lüzumsuz bir yatırım olmamış. Hiç zarar etmeyen bu müthiş yatırıma kimler karşıdır? Yeni gelen söker atar mı? Yan gözle bakar mı?

Menderes Başkan tekrar göreve gelirse Tünektepe projesini de bitirir. Görmek isteyenler için cumartesi pazar yoğunluk fazla, sıra kuyruğu var.

Geçen dönem Menderes Başkan “Siyasi hayatıma mâl olsa da, ben tramvayı yapacağım” demişti.

Yaptığı tramvay başına dert oldu. Şu anda tramvay hep dolu gidip, dolu geliyor.

Çorumlu Mustafa Bey; “Belediye başkanlığını kazanınca, tramvayın raylarını sökeceğim” demişti. Sökmeyi unuttu.

Muhalefetin ifadesiyle Antalya’ya külfet olan tramvay hep kârdaymış. Varsak’tan ikinci bir tramvay hattı daha yapılıyor. Ötekiler hep dolu. Buna da binenler oldukça fazla olacak. Büyük bir ulaşım hizmeti olacak.

Tramvayda her yere, 2,50 TL verirsen gidersin. Hep de dolu gidip geliyorlar.

Ah Menderes Başkan ah!

Sana ne bunlardan?

Sen festival düzenle, festival! Vur patlasın, çal oynasın. Millet eğlensin. Gözü gönlü açılsın. Sana ne tramvaydan, Tünektepe’den?

Daha önce alt ve üst geçitlerde yapmıştın. Hâlâ da yapmaya devam ediyorsun. Bu millet trafikte beklemeye, kuyruğa girmeye alışık. Neden alışkanlıklarını unutturuyorsun? Şehrin dokusunu, büyük köy görüntüsünü, doğasını bozuyorsun.

Şehri mahvetme Menderes Başkan.

Modern bir şehir yapmayı bırak. Antalya nostaljik büyük bir köy olarak kalsın.

Emekliler evlerinde sessizce oturuyorlardı. Nereden çıkardın bu hobi bahçesini? Emeklilere ahir ömürlerinde neden işkence ediyorsun, bahçe çapalattırıyorsun? Yorgun argın, bitap düşüyorlar.

Hayallerini gerçekleştirmek sana mı düştü?

Bedava pekmez, baldan tatlıymış.

Bedava malın değeri olmazmış.

“Ucuz etin yahnisi yavan olur” derler.

Burası hangi atasözüne daha uygun acaba?

Emekli bahçe sahipleri buradan çıkmıyor. Cazibesi çok fazla. Emeklileri mutlu eden hobi bahçesini almak için emekliler sıraya giriyorlar.

Menderes Başkan bir Antalya hastası. Antalya ile yatıp Antalya ile kalkıyor.

ANTALYA’DA SAĞLIK

Yaşlılarla ilgili yaşlı bakım evi, yatalaklarla ilgili palyatif bakım merkezi açmış. Buralar hep doludur. Boş yatak yok. Yaşlı ve hastalara ömürlerinin son demlerinde huzurlu bir yaşam sunuyorlar.

Allah(c.c.) senden razı olsun Menderes Başkan.

Yaşlılara bakmak, hastalara kol kanat germek sana düştü. Evde bakım hizmetini çıkardın. “Allah(c.c.) rızası için” diyerek hizmet ediyorsun.

Engelli Merkezi’ni yaptın, çok da güzel oldu. Annelere, babalara, engelli yavrularına burada büyük yardım yapılmaktadır. Art niyetliler daima “Hayır yapıyoruz” diyenlerin niyetlerinden şüphe eder. “Neden yaptın burayı?” derler. “Neden?” Ama gerçek şu ki, buralar hep dolu.

Çorumlu Mustafa Bey zamanında, 86 çalışan, 54 öğrenci varmış. Ne güzel çiftlik gibi de kullanılıyormuş. Şimdi 65 çalışan, 590 öğrenci var. Gözden, gönülden uzak; kuş uçmaz, kervan geçmez bu yerde hizmetin alâsını yapıyorlar. Menderes Başkan engellilerin can simidi olmuş. Engellilere plaj yapmış. Engelli plajları hep dolu. Ya engelli mola evlerine ne demeli? Engelli ailesini, çocuğunu oraya bırakacak. İşlerini görüp, gelip çocuğunu alacak. Mükemmel bir hizmet.

Bir de engelli kahvehanesi açıyorlar. Engellileri halinden memnun hale getirmek lazım. Evlerinde kuzu kuzu oturmamalı, dışarıya çıkmalı ve bir derdi olmamalıdır.

Menderes Başkan en fazla hizmeti engellilere yaptı. Engelli deyince akan sular duruyor.

“HER BİRİMİZ, BİR ENGELLİ ADAYIYIZ” diyor.

Engelsiz ulaşım sağladı. Engelsiz mekanlar açtı.

Engelli basketbol ve futbolda zirve yaptı. Mili takımda Antalyalı sporcularımız var artık.

Engellilerin de yapılan bu hizmetlerden dolayı memnun oldukları kanaatindeyim.

Devamı yarın.

Kalın sağlıcakla…

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.