1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

Serik’e 5 yılda rekor yatırımlar

Serik’e 5 yılda rekor yatırımlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’e 5 yılda toplam 370 milyon TL yatırım yaptı. Altyapı yatırımlarından sosyal projelere, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar Serik’in ihtiyaçlarına cevap veren Büyükşehir Belediyesi pek çok sorunu da ortadan kaldırdı

Büyükşehir Belediyesi Antalya’nın 19 ilçesinde, merkezde ve kırsalda çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin yıllardır bekleyen sorunları çözüme kavuşturulurken, toplam 370 milyon TL harcanarak, yatırım ve hizmetleri Seriklilerle buluştu.

Alt yapı sorunu çözüldü
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelmesiyle yatırım sağanağının başladığı Serik’te, öncelikli hizmet altyapı oldu. Tamamlanan ve devam eden işlerle ilçenin alt yapısına 274 milyon TL yatırım gerçekleşti. Altyapı sorunlarının tarih olduğu ilçede, 294 kilometre içme suyu, 58 kilometre kanalizasyon, 24 kilometre yağmur suyu kanalı tamamlandı.

Çevre ve deniz korunuyor
37 Milyon TL yatırımla Serik Atıksu Arıtma Tesisi’nin tüm mekanik ekipmanlarını yeniledi. Tesisin kapasitesini 2,5 katına çıkartıldı. Koku giderme sistemi, tam otomasyon ve uzaktan kontrol sistemi, çıkış suyu dezenfeksiyon ve sirkülasyon sistemi ile tam donanımlı bir tesis Serik’e kazandırıldı. 5 ay gibi kısa bir sürede yapılan yatırımla çevre ve denizin kirlenmesini engellendi.

Serik’e prestij cadde
Büyükşehir Belediyesi Kız Deresi Projesi ile Serik’e yeni bir yol kazandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllardır çevreyi rahatsız eden pis koku da ortadan kaldırıldı. Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandırıldı. 8 milyon liraya bitirilen proje sayesinde ilçe merkezinin sıkışan trafiği de rahatlatıldı. Kız Deresi’nde bin 100 metre yağmur suyu kutu menfezi yapılarak üzeri tamamen kapatıldı.

Serik’in yolları pırıl pırıl
Büyükşehir Belediyesi ilçede asfalt seferberliği yaptı. 224 km sathi kaplama (asfalt), 49 km asfalt kaplama ve 204 km’lik stabilize (altyapı) olmak üzere 477 km’lik yol yapımını tamamlayarak Serik’e yakışır hale getirildi. “Pehlivanlar Diyarı” Serik’e geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek Serik Boğazak Spor ve Sosyal Tesisini 760 Bin TL yatırım bedeli ile hizmete açıldı. Eğitim merkezi 10-16 yaş grubu güreşçilerin kamp ve antrenman yapabilecek. Etrafında bölge halkına da hizmet verecek yürüyüş yolları, halka açık çocuk oyun ve mesire alanlarıyla birlikte yeni alan ilçeye kazandırıldı.

Katlı kavşak hizmette
Serik’in kanayan yarası trafik sorununa çözüm getirmek ve şehir içine nefes aldırmak için Serik tarihinde bir ilk olan katlı kavşakları yaklaşık 33 Milyon TL yatırım bedeliyle Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdi. Kadriye ve Belek kavşaklarını tamamlayarak Serikli vatandaşların hizmetine sunuldu. Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 2436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.