19 ilçede 2 bin servis aracı denetlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servislerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi, il genelinde öğrencilerin güvenli bir yolculuk yapabilmesiyle amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ekipleri, zabıta ve polis ekiplerinin katıldığı denetimde, servis şoförleri ve servis araçlarının gerekli kurallara uygunluk denetimleri yapıldı.

DENETİMLER SÜRECEK

Denetimlerde servis araçlarının koronavirüs tedbirlerine uyup uymadıkları, ehliyet kemeri, yangın tüpü, dur levhası, okul taşıtı yazısı, ilk yardım çantası, koronavirüs riskine karşı 14 kuralın yazılı olduğu tabela ve araçlarda dezenfektan olup olmadığı kontrol edildi. Araçlarında eksik evrak olan servis şoförleri eksiklerin kısa sürede tamamlanması konusunda uyarıldı. Büyükşehir ekipleri, öğrencilerin huzur ve güven içinde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla Antalya şehir merkezi ve 19 ilçede görev yapan yaklaşık 2 bin öğrenci servisine yönelik denetimlerini sürdürecek.

Manşetler

Kan donduran kaza: Çarptığı yaralıları otomobiliyle ezerek kaçtı
Düğünde çıkan yangına aldırış etmeden halaya devam ettiler
Gazipaşa’da bir kişi evinin merdiveninde ölü bulundu
Yaya yolunda tehlikeli sürüş yapan aday sürücünün ehliyeti iptal edildi
Osmaniye’de otomobil uçuruma savruldu: 1 yaralı
Devrilen traktörün altında kalan muhtar ağır yaralandı
839 bin lira ceza yemesine sebep olan ses sistemini belediye önünde yakan işletme sahibi tutuklandı
Mersin’de ters şeritte ilerleyen sürücünün ehliyetine el konuldu
Alanya’da orman yangını 3 saatte kontrol altına alındı
Kasklı şüpheli, tantunicide oturan şahsı vurdu