2 yaşındaki çocuğu, yangından 11 yaşındaki abisi kurtardı

Adana'da bir evde çıkan yangında 2 yaşındaki çocuk, alevlerden 11 yaşındaki abisi tarafından kurtarıldı.

Adana'da bir evde çıkan yangında 2 yaşındaki çocuk, alevlerden 11 yaşındaki abisi tarafından kurtarıldı.

Olay, 5 Ocak'ta Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir müstakil evde yaşandı. Alınan bilgiye göre, anne Azize ve baba İbrahim Kaplan asker uğurlamasında olduğu sırada söz konusu evde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Evde bulunan Mahmut Kaplan (11), 2 yaşındaki kardeşini kucağına alarak son anda evden kendisini dışarı attı ve komşulardan yardım istedi. Komşuların haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangını söndürdü, ancak 2 odalı evin bir odası tamamen kullanılamaz hale geldi.

4 çocuğu ve kocasıyla birlikte kış günü zor durumda kaldıklarını belirten anne Azize Kaplan, "Ne bulaşık makinem, buzdolabım, televizyon kaldı, her şey yandı. Kış günü, öbür odada kalıyoruz. Biraz güneş çıktığında dışarı çıkıyoruz, başka bir şey yapamıyoruz" dedi.

Kardeşini kurtaran Mahmut Kaplan ise, "Kardeşimi alıp zor çıkardım. Yangını gördüm, komşulara haber verdim, bağırdım. Çok korktum, ev yandı, kardeşim de yanacaktı diye çok korktum" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Alanya’da 1 kişinin öldüğü silahlı saldırıda 3 tutuklama
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda leopar postu ve baykuş gözü ele geçirildi
Serada kalp krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Alanya’da 1 kişinin öldüğü kazada tır şoförü tutuklandı
Kozan’da aranan 3 şahıs yakalandı
Otoyolda araç içinde sır ölüm: Başından tüfekle vurulmuş halde bulundu
Hatay’da beş gün içinde 3 çocuk suda boğularak can verdi
İskenderun’da müstakil ev yangını
Alanya’da uyuşturucu operasyonu: Sıvı metamfetamin ve kenevir ele geçirildi
Alanya’da jandarmadan kaçak tütün operasyonu