23. Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali başladı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali" başladı.

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali" başladı. Festival, bu yıl "komşuluk" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Alanya Belediyesi tarafından organize edilen ve 23'üncüsü düzenlenen festival, renkli görüntülerle başladı. Festival saat 18.00'de Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşü ile açıldı. Bando ekipleri ve çeşitli araçlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, yerli ve yabancı birçok vatandaş katıldı. Katılımcılar, Atatürk Anıtı'ndan iskeledeki Şelale Meydanı'na kadar yürüdü. Şelale Meydanı'nda gerçekleştirilen açılışta, Alanya Belediyesi zeybek kursiyerleri tarafından zeybek gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Alanya Büyük Koro ve Orkestrası tarafından senfonik, pop ve caz müzik konseri verildi.

Akşam saatlerinde Şelale Meydanı'nda uluslararası halk dansları ve müzik gösterileri sahnelendi. Saat 22.00'de sahne alan Can Bonomo, sevilen şarkılarını festival katılımcıları için seslendirdi. Konser sonunda Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sanatçı Can Bonomo'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Festival açılışına Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Parti Meclis üyesi Şengül Yeşildağ, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Tavlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival pazar günü son bulacak.

Manşetler

Adana’da kahvehanede silahlı çatışma: 1 ölü, 5 yaralı
Eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti
BAHAR: KARARIN MERKEZİNDE ÜYE OLACAK
Mersin’de seyir halindeki otomobil devrildi: 1 ağır yaralı
Rus uyruklu turist konakladığı otelin koridorunda ölü bulundu
4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Üzerine geçirdiği çöp poşetiyle gelip otomobili kundakladı: Yangın 3 katlı binaya sıçradı
Kürek sörfü yaparken boğularak hayatını kaybeden gencin annesinin feryatları yürek sızlattı
Belediyenin foto kapanına saldırı
Adana’da genç şahıs boş arazide ölü bulundu