29. Uluslararası Opera ve Bale Festvali Aida operası ile başladı

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen AIDA operası ile yapıldı.

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen AIDA operası ile yapıldı.

Giuseppe Verdi'nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkını anlatan "Aida" operasının rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath üstlendi.

Orkestra ile birlikte sahnede opera ve balenin geniş sanatçı kadrosu, görkemli dekor ve kostümleri ile seyirciden büyük alkış alan eser, orkestra şefi Raoul Gürineis yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi.

Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının eşlik ettiği eserde başlıca rollerde Aida'yı Feryal Türkoğlu, Radames'i Koray Damcıoğlu, Amneris'i Ezgi Karakaya, Amonasro'yu Eralp Kıyıcı,Ramfis'i Zafer Erdaş, Il Re'yi Engin Suna, Un Messaggero "yi Emrah Sözer ve Sacerdotessa'yı Nihan İnan Özbayrak canlandırdı.

Müzikleri, dönemin dekor ve kostümleri ile ihtişamlı bir sanat şöleni sunan eserin dekor tasarımı Özgür Usta'ya, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, koreografisi Sergei Terechenko'ya, Işık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ait. Koro şefi Mahir Seyrek, Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi çalıştırıcıları Defne Dinçer, Ömür Uyanık.

Festival programında yer alan İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek LA TRAVIATA operası 14 Eylül'de sahnelenecek. Müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan görkemli dekor ve kostümleriyle sanatseverlere Aspendos'ta olacak.

Manşetler

Gürcistan uyruklu adam evinde ölü bulundu
Ayşegül Yaşar cinayeti soruşturmasında katil zanlısı ve ailesi adliyeye sevk edildi
Tırla çarpışan motosiklet ardından kamyonete çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Üzerine çöp poşeti geçirip otomobil kundaklayan şüpheli tutuklandı
Karısı, kayınvalidesi ve kayınpederini öldüren zanlı tutuklandı
Burdur’daki 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan diyaliz davasında ilk projeyi hazırlayan sanık mühendis: "Projede değişiklik yapılmasa
Hatay’da eşi tarafından vurulan Emine Çil, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı
15 aydır kayıp şahsın kimliği ve kıyafeti ile 50 metre ilerisinde kafatası bulundu
Serik’te çıkan yangında biber serası zarar gördü, alevler eve metreler kala durduruldu
Dolandırılıp sokakta kalan 5 çocuklu aile, İçişleri Bakanı’nın talimatıyla eve yerleştirildi