4 kilometrelik çevre yolu ve kapalı devre sulama sistemi için çalışmalar başlatıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde ulaşım ve tarımsal altyapıyı güçlendirecek önemli projeler için somut adımlar atıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde ulaşım ve tarımsal altyapıyı güçlendirecek önemli projeler için somut adımlar atıldı. Kozan-Yahyalı yolu üzerinden Kozan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ulaşımı sağlayacak 4 kilometrelik yeni çevre yolu ile kuzey ve kuzeybatı mahallelerini içerine alan kapalı devre sulama sistemi projelerinin hayata geçirileceği bildirildi.

Adana Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti 2026 yılı 1. Olağan Toplantısı'nda bölgenin öncelikli ihtiyaçları ele alındı. Toplantıda çevre yolu ve sulama projeleri değerlendirilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'ne gerekli çalışmaların başlatılması yönünde talimat verildi.

Toplantının ardından Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı; Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp ve Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu ile birlikte DSİ Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akif Kaygusuz'u ziyaret etti. Görüşmede kurumlar arası iş birliği vurgulanırken projeler detaylı şekilde ele alındı.

Yapılan görüşmeler neticesinde, Kozan-Yahyalı yolu üzerinden OSB'ye ulaşımı sağlayacak 4 kilometrelik yeni çevre yolu ile özellikle Çandık ve Turunçlu başta olmak üzere kuzey ve kuzeybatı mahallelerini kapsayan kapalı devre sulama sistemi için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, ilçenin ihtiyaçlarına çözüm üretmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek yatırımların Kozan'a hayırlı olmasını temenni etti.

Manşetler

Tarsus’ta ehliyetinin süresi dolan sürücülere yönelik denetim
Adana’da Çakıt Çayı’nda mahsur kalan vatandaş itfaiye ve jandarma ekiplerince kurtarıldı
Antalya’da termometreler 41 dereceyi gösterdi, hissedilen sıcaklık bunalttı
Mermer ocağındaki şantiye barakasında çıkan yangında 1 işçi hayatını kaybetti
Annesine sinirlendi kendini eve kapatıp yakmaya çalıştı, mahallede korku ve öfke dolu anlar
Adana’nın Feke ilçesinde yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi
Muhittin Böcek’ten cezaevinde ek ifade: "Ekrem İmamoğlu benden 15 milyon Euro istedi, 5 milyonu havala sistemiyle gönderdim"
Kontrolden çıkan otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi
’Kaza yapmış araba gibiyim’ diye yaptığı paylaşımdan 5 gün sonra kazada hayatını kaybetti
Arsuz’da evin depo bölümünde çıkan yangın söndürüldü