Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yeni lisans ve önlisans programları açıldı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ATÜ) yeni lisans ve önlisans programları açıldı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ATÜ) yeni lisans ve önlisans programları açıldı. Bununla birlikte ATÜ'de ilk meslek yüksekokulu da kurulmuş oldu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde mevcutta Bilgisayar, Yazılım ve Yapay Zeka mühendisliklerine ilaveten, ülkenin bilişim alanındaki yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ile Veri Bilimi ve Analitiği olmak üzere 3 yeni lisans programı açıldı. Bu programlara 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapılacağı bildirilirken böylece Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nde yer alan tüm bölümler ATÜ'nün temel vizyonuna uygun olarak teknoloji alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için hazır hale gelecek.

Bununla birlikte bu teknoloji alanlarının ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek üzere ATÜ'de ilk Meslek Yüksekokulu bu alanda kuruldu. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu adı altında kurulan bu MYO'da Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Büyük Veri Analistliği ve Bulut Bilişim Operatörlüğü ön lisans programları açıldı. Üniversitenin ana yerleşkesinde faaliyet gösterecek olan MYO, ilk öğrencilerini 2024-2025 yılında alarak eğitim-öğretime başlayacak.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay yaptığı açıklamada, bilişim alanında açılan yeni lisans programları ve MYO ile teknik bir üniversite olarak hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Rektör Tümay, tüm lisans bölümlerinde eğitim-öğretim dilinin yüzde 100 İngilizce olduğunu ve bu durumun da mezun öğrencilerimize meslek hayatlarında büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Manşetler

Otomobil ile motosikletin çarpışma anı güvenlik kamerasında
Devrilen tırın altında kalarak hayatını kaybeden genç kadının cenazesi gözyaşlarıyla teslim alındı
Kozan’da 17 araca toplam 457 bin TL idari para cezası
Yeğeni tarafından öğretmenin öldürüldüğü saldırıda, silah seslerini duyup okula koşanlar yaşananları anlattı
Osmaniye Valisi Serdengeçti: "Öncelikle başımız sağ olsun, saldırıya uğrayan öğretmenimiz maalesef hayatını kaybetti"
Lisede korku dolu anlar: Silahla vurulan öğretmen öldü
Hassa’da ev ve ahır yandı
Hassa’da zeytinlik alan ve anız yangını geniş alana yayılmadan söndürüldü
Yolda gördüğü husumetlisini sokak ortasında silahla vuran şahsın o anları kamerada
Sokakta öldürüldü denmişti elleri ve kolları bağlanıp işkence ile öldürüldüğü ortaya çıktı