’Adana Bombası’ TEKNOFEST’e damga vurdu

Adanalı tatlıcı Zeynep Usta'nın patentli lezzeti "Adana Bombası" TEKNOFEST'e damga vurdu.

Adanalı tatlıcı Zeynep Usta'nın patentli lezzeti "Adana Bombası" TEKNOFEST'e damga vurdu. Binlerce kişi bu tatlıyı beğenerek tüketti.

Adana Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST), 1.1 milyon kişi ziyaretçi olarak katıldı. Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik ise katmer hamuruyla yapılan ve içerisine genelde kaymak konularak servis edilen muska katmerde değişiklik yapıp, buna "Adana Bombası" adını koydu. Müşterilerden tam not alan "Adana Bombası" için Geyik, 2021 yılında Türkiye Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak tatlıyı tescilledi.

TEKNOFEST'te stant açan Zeynep Geyik, binlerce "Adana Bombası" sattı. Zeynep Geyik, "Adana Bombası festivalde çok beğenildi. Binlerce ürünümüz saatler içerisinde tükendi. Herkes hem festivale hem de Adana Bombası'na hayran kaldı" dedi.

Manşetler

Husumetli akrabalar arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı
Ambulans kapatılan yol sebebiyle olay yerine ulaşamadı, kalp krizi geçiren vatandaş botla kurtarıldı
Kayıp olarak aranan yaşlı kadın derede kenarında ölü bulundu
İsrail Başkonsolosluğu önündeki çatışmada öldürülen terörist Adana’da cinayetten yargılanmış
Antalya’da 2 katlı kerpiç ev çöktü
Antalya’da kaçak kozmetik üretimi yapılan depoya baskın: 65 milyon liralık sahte ürün ele geçirildi
Antalya’da 550 litre kaçak etil alkol ele geçirildi
Mersin’de kaçak huzurevine operasyon: 12 yaşlı koruma altına alındı
Takla atan patpatın sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya’da elektrikli bisiklet sürücüsüne 126 bin TL ceza