Adana Lezzet Buluşmalarına geleneksel el sanatçıları da katılacak

Adana mutfağı, 26-30 Haziran tarihlerindeki Adana Lezzet Buluşmalarında İstanbullu vatandaşlarla bir araya gelecek.

Adana mutfağı, 26-30 Haziran tarihlerindeki Adana Lezzet Buluşmalarında İstanbullu vatandaşlarla bir araya gelecek. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda düzenlenecek etkinlikte vatandaşlara toplamda 134 metre uzunluğunda döner ikramı yapılacak.

Bu etkinliğe Adana'da geleneksel el sanatları ustası Ömer Erdoğan gibi sanatçılar katılacak. Erdoğan, "26-30 Haziran 2024 tarihleri arasına İstanbul'da Beşiktaş'ta gerçekleştirilecek etkinliğe biz de el emeği ürünlerimizle katılıyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren Cem Özçelik ve katılım gerçekleştiren Adana esnafına teşekkür ederim" dedi.

İlki 6-10 Mart 2024 tarihleri arasında Aydın'da gerçekleştirilen Adana Lezzet Buluşmaları, bu kez İstanbullu vatandaşlar için 26-30 Haziran tarihleri arasında Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda düzenlenecek.

134 metre döner ikramı

Adana'yı her yönüyle İstanbul'a taşıyacak olan etkinlikte şairler, yazarlar ve el sanatçıları olacak. Etkinlik çerçevesinde İstanbul ve Adana plakaları olan 01-34'ü simgeleyen 134 metre dönerin ve kebap, şırdan, şalgam ve halka tatlı gibi Adana lezzetleri vatandaşlara ikram edilecek.

Manşetler

Çöp toplama sırasında yanan kamyonunu itfaiyeye sürdü
Öldürdüğü eşini evinin banyosuna gömdü
Tüplerin saklandığı ev alev aldı: Patlama anları kamerada
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği: Yaklaşık 17 öğrenci hastaneye sevk edildi
Belediye önünde kendini yaktı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu