Adana’da 16 öğrenci LGS’den tam puan alarak birinci oldu

Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Adana'da 16 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu.

Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Adana'da 16 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu.

8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde Adana'dan yaklaşık 37 bin öğrenci ter döktü. Adana'da sınava giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Türkiye 1.'liğini paylaşan 16 öğrencinin 12 tanesinin özel okulda 4 tanesinin ise devlet okullarında eğitim gördüğü öğrenildi.

Sonucun açıklanmasının ardından Adana Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyerek, "Onların başarısı bizleri de mutlu etti. Yaşadığımız afete rağmen tüm öğrencilerimizin sınava hazırlıklarının oldukça iyi olduğunu görüyoruz. Ayrıca 16 öğrencimizin 500 tam puan alması büyük bir mutluluk. Pazartesi günü tercih kılavuzu yayınlanıyor. Şimdi sıra bayramdan sonra başlayacak tercih sürecinde. Bu süreçte de tercih danışmanlığı ile öğrencilerimizin yanındayız" dedi.

Türkiye 1.'liğini paylaşan Yusuf Emre Yiğit, sınava hazırlanırken bir gün bile soru çözmeden uyumadığını yanlış yaptığı soruların üzerinde durduğunu ifade etti.

500 tam puan alan Asya Özkan da genetik mühendisliği okumayı istediğini belirterek, "Eğitim yılında yanımda olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Adana, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 2022 LGS sonuçlarında 4 özel 4 de devlet okulundan olmak üzere 8 Türkiye birincisi çıkartmıştı.

Manşetler

Trafikte bıçakla dehşet yaşatan baba-oğula 363 bin TL ceza
Adana’da evin duvarına çarpan otomobil takla attı: 1 yaralı
Osmaniye’de otomobil köprüden uçtu: 1 yaralı
Kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Freni boşalan hafif ticari araç ağaca çarptı: 1 yaralı
Trafikte dehşet: Tırdaki yolcu bıçakla saldırdı
Babanın en ağır yükü: Kızı ve 5 torununun cenazesini gözyaşlarıyla teslim aldı
Burdur’da iki genci bıçaklayan 17 yaşındaki şüpheli tutuklandı
Kazada hayatını kaybeden nişanlı çift yan yana toprağa verildi
Burdur’da otogarda emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme