Adana’da "2. Fasulye Festivali" başladı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde lezzeti ile coğrafi işaret alan Tufanbeyli kuru fasulyesi için 2 gün sürecek olan festival başladı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde lezzeti ile coğrafi işaret alan Tufanbeyli kuru fasulyesi için 2 gün sürecek olan festival başladı.

Tufanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Tufanbeyli 2. Fasulye Festivali'nde ilçenin fasulye üreticileri festival alanında fasulye kazanlarını kurarak lezzeti ile binlerce kişiyi çeken fasulye kazanlarını kaynatmaya başladı. Çocuklar için oyun alanlarının kurulduğu ve geleneksel oyunlarında renkli yarışmalar ile yer aldığı festivalin ilk gününde ilçede yetişen fasulye ve nohut kazanlarda kaynatılarak misafirlere ikram edildi.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalde fasulye kazanlarını kaynatarak festival coşkusunun başladığını ifade etti. Adana'nın lezzet diyarı olduğunu dikkat çeken Başkan Ergü, "Coğrafi işareti ile lezzeti tescilli fasulyemiz için bu yıl ikinci festivalimizi düzenliyoruz. İlçemizdeki üreticilerimiz ve Adana'dan doğa ve lezzet tutkunlarını bu festivalde ilçemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu festival ile hem ilçemizin fasulyesini dünyaya tanıtıyoruz hem de bu lezzete ortak olmak isteyen misafirlerimizi ilçemizde ağırlıyoruz. İnşallah fasulye başta olmak üzere kuru bakliyat üretimi için ilçemizde kurulan paketleme tesisimizde bu hafta üretime başlıyoruz. üreticilerimizin daha da çok üreteceği ürünler ile ilçemiz Adana'da lezzeti ile cazibe merkezi olmayı hedefliyor" diye konuştu.

Festivalde kuru fasulye, nohut ve yöresel ürünler katılımcıların beğenisine sunulurken Sanatçı Alperen Kekilli ve Şimal Saraç konseri ile ilk gün etkinlikleri son bulacak.

Manşetler

Markette 19 yaşındaki genci hayattan koparan cinayet anına ait görüntüler ortaya çıktı
Park halindeki otomobili benzin döküp kundaklamak isterken kendini yaktı
Antalya’da inşaat malzemeleri deposunda yangın
Ceza yememek için plakayı kapattı: 223 bin 719 TL ceza yedi
Dörtyol’da metruk bina yangını
700 lira için verdiği IBAN, protez bacaklı şahsın hayatını kararttı
50 bin paket kaçak sigara yakalattı, "Ucuza bulunca toplu satın aldım" dedi
Adana’da 19 firari yakalandı
Hırsızlık suçundan 32 yıl hapis cezayla aranan hükümlü, çalıntı motosikletle dolaşırken yakalandı
Osmaniye’de milyarlık bahis ağı çökertildi: Şirketler ve araçlara el konuldu