Adana’da 6 bin 356 konut için kuralar çekilmeye başlandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin Adana etabında kura çekimleri bugün başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin Adana etabında kura çekimleri bugün başladı. Kentte yapılacak 6 bin 356 konut için 109 bin 239 kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin Adana etabı olan 6 bin 356 konut için kura çekimleri başladı. Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekiminin 2 gün süreceği belirtildi. Projeye toplam 109 bin 239 kişi başvurduğu kura çekiminin ardından 6 bin 356 hak sahibinin belirleneceği ifade edildi. İlk kuraları ise Adana Valisi Süleyman Elban çekti.

Kura çekiminde açıklamada bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, "Temennimiz odur ki herkes kurada çıksın herkes ev sahibi olsun. Zaten biliyorsunuz bu kampanyanın devamı da var. İnşallah bu salonda herkese kurada arzu ettikleri gibi çıkar. Ama bir sonraki kampanya döneminde de arzularına ulaşırlar. Bu güzel projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Manşetler

Otomobilin üzerinden geçtiği şahıs hayatını kaybetti
Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi
Gazipaşa’da kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan kamyon şarampole devrilerek takla attı: 1 yaralı
Gazipaşa’da devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
Şarkikaraağaç’ta elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
Trafikte tehlikeli hareketler yapan 6 sürücü yakalandı
Burdur’da halı sahadaki kavgayla ilgili 2 kişi tutuklandı
Burdur’da otomobil ile kamyon çarpıştı: Kaza anı kamerada
Takla atarak hurdaya dönen Tofaş’ın sürücüsü yaralandı