Adana’da 9 bin dekar arazi suya kavuşuyor

Adana'nın Kozan ilçesindeki Meletmez Baraj Göleti ve Sulamasının devreye alınmasıyla 9 bin dekar arazi suya kavuşacak.

Adana'nın Kozan ilçesindeki Meletmez Baraj Göleti ve Sulamasının devreye alınmasıyla 9 bin dekar arazi suya kavuşacak.

Kozan'ın Bucak Mahallesinde yapımı tamamlanan ve boru döşemeleri başlayan Meletmez Baraj Göletinde suyun toprakla buluşacağı geri sayım başladı. 5 milyon su hacminde olan Meletmez Baraj Göleti ile 10 bin nüfusun bulunduğu 5 mahallede 9 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan ve tarlalara verilecek su kanallarının açılması, boruların gelmesi ile büyük sevinç yaşayan çiftçiler sonbaharda suya kavuşacaklarını belirterek bölgede tarıma kazandırılan arazi sayısının artarak daha çok üretim yapılacağını belirtti.

Ferhatlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akça, 2014 yılında yapımına başlanan baraj göletinin şu anda sulama borularının döşendiğinin belirterek, "Ferhatlı, Acarmantaş, Bucak, Ilıca, Çobanpınarı mahallelerimizde 9 bin dekar alan tarım arazisi suya kavuşacak. Su olmadığı için buğday tarlalarımız ve narenciyede fiyat düşümü olunca üreticilerimiz seraya yöneldi, bölgede çilek, ejder meyvesi gibi bir çok alternatif tarım yapılmakta. Sulama ile birlikte bu üretim artacak" dedi.

Ejder meyvesi ve çilek üreticisi Mustafa Akçoban ise "Barajımız yapıldı, sulama boruları da döşenir ve sulama sıkıntımız kalmaz diye düşüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Manşetler

Ters yönde ilerledi, hem kendi canını hem diğer sürücülerin canını hiçe saydı: 95 bin TL ceza uygulandı
Osmaniye merkezli "Kupon-80" operasyonu: 49,2 milyar TL’lik bahis trafiği ortaya çıktı
Kaldığı pansiyon odasında ölü olarak bulundu
Isparta - Antalya karayolundaki kazalarda son 4 ayda 18 kişi öldü 19 kişi yaralandı
İçi ve etrafı çöplerle dolu metruk bina yangını mahalleliyi tedirgin etti
Antalya’da depoya inmek isterken düşen genç yaralandı
Burdur’daki kazada hayatını kaybeden tarım işçileri toprağa verildi
Mersin’de kayıp gencin aranmasına 6. günde de devam edildi
Finike-Kumluca yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Demre Kaleköy’de rahatsızlanan kişi, sahil güvenlik botuyla tahliye edildi